Pirkat valitsee pian uuden toiminnanjohtajan pois lähteneen Niina Kuhlmanin tilalle – viisi hakijaa vielä mukana pelissä

Salibandyn ja muiden seuran valikoimassa olevien lajien olosuhteisiin pian merkittävä parannus Pirkkalassa.

NOIN 1200 jäsenen urheiluseura Pirkat valitsee itselleen pian uuden toiminnanjohtajan. Seuran puheenjohtaja Antti Tölli kertoo, että loppusuoralla on viisi hakijaa. Tölli kuvattiin toissa viikolla Pirkkain lentopallo-ottelussa Nuolialassa.

PIRKKALAN Pirkkain puheenjohtajalla Antti Töllillä on riittänyt normaalia enemmän kiireitä vuodenvaihteessa. Entinen toiminnanjohtaja Niina Kuhlman ilmoitti marraskuussa lähdöstään ja aloitti vuoden alussa työt Tampereen Työväen Uimareiden (TaTU) toiminnanjohtajana.

Pirkat on puheenjohtajansa ja johtokunnan johdolla jo hyvin lähellä ratkaisuja uuden toiminnanjohtajansa valintaprosessissa.

”Loppusuoralle eli haastatteluihin pääsi viisi mahdollista uutta toiminnanjohtajaa. Päätös tehtäneen helmikuun puoliväliin mennessä ja maaliskuun alussa uusi henkilö aloittaisi työt. On ollut päteviä hakijoita, valinta ei tule olemaan helppo”, Tölli kertoi Pirkkain lentopallo-ottelun aikana.

Uusiin toimitiloihin Pereentiellä juuri muuttaneen Pirkkain toimistolla työskentelevät siihen saakka kahdestaan harrastepäällikkö Linda Huhtala ja salibandyn valmennuspäällikkö Timo Tukiainen. Talousasioista vastaa toistaiseksi Virpi Ojainmaa.

Uudet tilat sijaitsevat samassa rakennuksessa kuin ennenkin, vieläpä samassa kerroksessa, mutta ovat entisiä toimivammat.

PIRKKALASSA asuvan Töllin tie puheenjohtajaksi kulki parisen vuotta sitten normaalia tietä. Hänen edeltäjänsä oli Kristiina Kaila.

”Oma poika pelaa salibandyä seurassa. Olin ensin hänen joukkueen valmentajana ja pian löysin itseni johtokunnasta. Kun Kristiina ilmoitti erostaan, niin minua esitettiin uudeksi puheenjohtajaksi. Vuosikokouksessa seuran jäsenet sitten valitsivat minut”, sanoo siviilissä kaupallisia töitä tekevä Tölli.

PIRKAT on perustettu vuonna 1935. Se on voittoa tavoittelematon urheiluseura.

”Seuran puheenjohtajuus on mielenkiintoinen ja monipuolinen luottamustehtävä. On kunnia johtaa tällaista pitkät perinteet omaavaa vahvaa paikallista urheiluseuraa”, Tölli mainitsee.

Pirkoilla on eniten toimintaa salibandyssä ja lentopallossa, molemmissa on yli 30 joukkuetta tällä kaudella. Salibandyssä on 520 ja lentopallossa 230 pelaajaa.

Muita palloiluja ovat koripallo 50 harrastajalla sekä pesäpallo 80 harrastajalla.

Yleisurheilussa on kesäisin 195 ja talvisin 40 harrastajaa. Jäseniä on noin 1200.

”Toiminnanjohtajan työt on jaettu sen jälkeen seuran vastuuhenkilöiden kesken, kun Niina lopetti joulukuussa. Kiitämme häntä ansiokkaasta seuran kehitystyöstä. Niinan aikana seura otti isoja harppauksia eteenpäin”, Tölli sanoo.

Valmentajia, joukkueenjohtajia, huoltajia ja muissa tehtävissä olevia on noin 200 henkilöä.

PIRKAT viettää 90-vuotisjuhlia vuonna 2025. Siihen mennessä on valmistunut uusi salibandyyn ja muihinkin lajeihimme sopiva sali vapaa-aikakeskukseen ja lajin olosuhteet kohentuneet merkittävästi.

”Odotamme innolla vapaa-aikakeskuksen laajennuksen valmistumista. Olemme vuosia tuskailleet salivuorojen vähyydestä. Emme ole vuosiin pystyneet tarjoamaan kaikille lapsille ja nuorille riittävästi vuoroja. Toivomme, että tuon laajennuksen myötä tähän tulisi helpotusta”, Tölli toivoo.

Juttua korjattu 11.2. klo 12.04: Korjattu kuvatekstiin Antti Töllin nimi. Aiemmin häntä kutsuttiin kuvatekstissä virheellisesti Tapaniksi.