Anni Korin yllättyi, kun kaverit kertoivat hänen ylioppilastuloksensa olevan Pirkkalan lukion paras – ”En olisi enempää laudatureja tarvinnutkaan”

Korinin ylioppilastodistuksessa komeilee neljä laudaturia ja kaksi eximiaa. Vähältä piti, ettei laudatureja olisi ollut enemmänkin.

Anni Korinin ylioppilaslakki on hänen isänsä vanha lakki. ”Hän on diplomi-insinööri, joten hänellä on myös teekkarilakki, jota hän on käyttänyt enemmän”, Korin selittää lakin puhtautta. Lakki löytyi mummolasta, ja siinä oli vielä kiinni 199 markan hintalappu.
PIRKKALALAINEN Anni Korin yllättyi, kun hänen kaverinsa kertoivat netissä tekemästään löydöstä. Ylioppilaskirjoitusten tuloksia tilastoivalta verkkosivulta ilmeni, että Pirkkalan lukion kevään paras tulos oli neljä laudaturia ja kaksi eximiaa.

Siis Korinin tulos.

Jäi vähästä kiinni, ettei Korinin tutkintotodistuksessa olisi komeillut vieläkin pidempi L-rivi. Englanti jäi pisteen päähän laudaturin rajasta ja pitkä matematiikka neljän pisteen. Korin ei asiaa harmittele.

”En olisi enempää laudatureja tarvinnutkaan”, hän toteaa.

VIELÄ lukion alussa Korin ajatteli, että ylioppilaskirjoitukset olisivat hyvin jännittävä tapahtuma. Lopulta ne sujuivat kuitenkin pahemmin hermoilematta. Korin tiesi opiskelleensa koko lukioajan ahkerasti, ja toisaalta hänellä ei ollut mitään tiettyjä tavoitteita tai paineita arvosanoista.

Hän valmistautui koitokseen lukion kertauskursseilla ja jonkin verran kotona lukemalla.

”Välillä se saattoi jäädä viime tippaan, fysiikan kokeeseenkin aloin lukea ihan kunnolla vasta kaksi viikkoa ennen koetta. Olisi voinut tehdä paremman lukusuunnitelman, mutta hyvin meni silti”, Korin sanoo.

”Biologiassa tuntui, että olisi voinut lukea vähän vähemmänkin, kokeessa ei hirveän yksityiskohtaisesti kysytty asioita. Matematiikkaa taas olisi voinut lukea enemmän, tajusin sen jälkikäteen.”

Pirkkalan lukiosta jää Anni Korinille hyvät muistot.
MATIKASTA puheen ollen. Lukioissa on kevään mittaan puhuttanut pitkän matematiikan kokeen yhdessä tehtävänannossa ollut virhe ja sen pisteyttäminen. Lopulta Ylioppilastutkintolautakunta päätti palkita täydellä 12 pisteellä kokelaat, jotka ottivat virheen jollain tavalla huomioon vastauksessaan. Pelkkä oikea vastaus riitti vain 10 pisteeseen.

Korin kertoo, ettei huomannut koko virhettä koetta tehdessään.

”Tein tehtävässä kaksi yhtälöä, joista sain molemmista saman vastauksen. Olisi pitänyt tehdä vielä kolmas ja huomata virhe. Siitä lähti se kaksi pistettä. Se oli vähän jännä, kun sain kuitenkin oikean vastauksen”, hän pohtii.

LUKIOVUOSIA Korin jää muistelemaan hyvällä mielellä. Oman kunnan lukio oli Kurikassa asuvalle Korinille itsestäänselvä valinta peruskoulun jälkeen.

”Pirkkalan lukio on niin lähellä ja sinne tuli muitakin kavereita. Jos olisin mennyt johonkin korkean keskiarvon lukioon, olisi voinut olla enemmän paineita koulumenestyksestä. Täällä oli rento ilmapiiri ja oli muitakin puheenaiheita kuin vain koulu”, Korin sanoo.

Haastatteluhetkellä Korin on vastikään palannut ystävän kanssa tehdyltä Interraililta. Korin säästi reissuun rahaa siivoamalla abivuonna opintojen ohessa toimistoja ja klinikoita, ja matkaan lähdettiin heti kirjoitusten jälkeen.

Irtiotto tuli tarpeeseen kiireisen lukuvuoden päätteeksi. Matka sujui hyvin, ”eikä meitä ryöstetty, vaikka aluksi pelotti”, Korin kertoo. Kohteina olivat Espanja, Ranska, Italia, Slovenia ja Kroatia.

LISÄÄ ulkomaanseikkailuja voi olla luvassa syksyllä.

Korinin kasvoille nousee erityinen hymy, kun hän kertoo suunnittelevansa kaveriporukalla välivuotta ulkomailla. Ehkä Espanjassa tai Kreikassa, joissa voisi tehdä suomeksi puhelinmyyntiä tai työskennellä englanniksi kahviloissa.

”Minulla ei ole mitään hajua, mitä lähtisin opiskelemaan. Haluaisin valita jotakin, mistä olen varma. Muutenkin on kiva ottaa vähän taukoa ja kerätä rahaa opintoja varten”, Korin perustelee.

Ylioppilasjuhla Pirkkalan yhteislukiossa (Urheilutie 11) la 1.6.

Lue myös: Tässä ovat Pirkkalan lukion ja Hatanpään lukion kevään ylioppilaat