Pirkkalan lukiossa juhlivat vastavalmistuneet ja riemuylioppilaat – ”Eläkää tekin ihmisiksi”, kehotti lukion ensimmäinen rehtori

Pirkkalan lukion yloppilasjuhlissa oli mukana historian lehtien havinaa, sillä paikalla oli lukion ensimmäisiä riemuylioppilaita.

Tässä he ovat: Pirkkalan lukion kevään 2024 ylioppilaat.
”ITSE olen huomannut, että tärkein kyky tulevaa varten on olla utelias.”

Näin totesi uusi ylioppilas Lenni Taattola puheessaan Pirkkalan lukion ylioppilasjuhlassa. Lukiosta valmistuu tänä keväänä 65 ylioppilasta, ja heitä kokoontui lauantaina aamupäivällä lukiolle juhlimaan iso joukko läheisiä ja koulun henkilökuntaa.

Ylioppilastodistusten ja ruusujen lisäksi vastavalmistuneille jaettiin aimo kasa stipendejä. Juhlaväkeä viihdyttivät koulun laulu-, kuoro- ja bändikokoonpanot.

ILMASSA oli myös historian lehtien havinaa, sillä lakkiaisissa oli ensimmäistä kertaa paikalla Pirkkalan lukion riemuylioppilaita. Lukion ensimmäiset 12 ylioppilasta valmistuivat 50 vuotta sitten. Heistä kuusi pääsi paikalle lauantain juhlaan, jossa heille järjestettiin lopuksi omat kahvittelut.

Pirkkalan lukion ensimmäinen rehtori Risto Koivisto muisteli puheessaan lukion vaivalloista alkutaivalta.

”Elokuun 1. päivänä 1971, kun lukio aloitti, oli koulussa 18 oppilasta ja rehtori, ei mitään muuta”, Koivisto kertoi.

Lukiolta puuttuivat niin tilat, henkilökunta kuin selkeä opetussuunnitelma. Lopulta yläasteen lehtoreista saatiin pestattua pätevä opettajaryhmä, ja lukiotyö aloitettiin yläasteen väljissä tiloissa. Käytettiinpä luokkahuoneena jopa valtuustosalin kahviota.

Lauantaina valmistuneille ylioppilaille Koivisto antoi yksinkertaisen elämänohjeen.

”Eläkää tekin ihmisiksi.”

Avaa kuvat suuremmaksi klikkaamalla.

Lue myös: Upeaa, onnea! Pirkkalan koululaisille myönnettiin iso tukku stipendejä – katso tästä lista stipendinsaajista

Lue myös: Tässä ovat Pirkkalan lukion ja Hatanpään lukion kevään ylioppilaat