Klassisen kitaran kansainväliset tähdet konsertoivat Pirkkalassa kesällä – toinen heistä on pitänyt yli 200 konserttia ympäri maailmaa

Klassisen kitaran huippunimet Jack Hancher (vas.) ja Álvaro Toscano konsertoivat kesäkuussa Pirkkalassa. Kuva: Tampere Guitar Festival

TAMPEREEN kitarafestivaali tuo jälleen kansainvälisiä klassisen kitaran taitajia konsertoimaan Pirkkalan Vanhaan kirkkoon kesällä. Tiistaina 4. kesäkuuta kirkossa esiintyy kaksi palkittua taiteilijaa esittäen musiikkia eri vuosisadoilta.

Tapahtuman järjestää Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistys ry yhteistyössä Pirkkalan seurakunnan ja Pirkkalan kunnan kanssa.

Jack Hancher on nouseva klassisen kitaran tähti Britanniasta. Vuonna 2022 hän voitti arvostetun Royal Overseas League -kilpailun. Tätä edelsi kiertue useilla Euroopan kitarafestivaaleilla EuroStrings-artistina.

Kilpailumenestyksen lisäksi Hancher on arvostettu esiintyjä. Hän on esiintynyt muun muassa Lontoon Wigmore Hallissa. Hänellä on suorittanut maisterin tutkinnon Royal College of Musicissa.

Pirkkalassa Hancher esittää musiikkia muun muassa säveltäjiltä Johann Sebastian Bach, Erik Satie ja Claude Debussy.

Espanjalainen kitaristi Álvaro Toscano on tunnettu intensiivisestä ja intohimoisesta soittotyylistään. Toscano on aktiivinen kamarimuusikko, joka kantaesittää teoksia säännöllisesti. Hänen uransa kohokohtiin kuuluvat yhteistyö arvostettujen orkestereiden ja kapellimestarien kanssa.

Toscano on esiintynyt yli 200 konsertissa Euroopassa ja Amerikassa. Hän on saanut maailmanlaajuista tunnustusta yli kahdenkymmenen kansainvälisen palkinnon myötä.

Toscano tulkitsee Pirkkalan konsertin omalla osuudellaan säveltäjien Fernando Sor ja Isaac Albéniz teoksia.

Tampere Guitar Festival on vuonna 2005 perustettu kitaratapahtuma, joka järjestetään nyt jo 20:ttä kertaa ajalla 4.-9.6. Festivaalin pääkonsertit järjestetään Tampere-talossa ja iltaohjelma Tampereen keskustan klubeilla.