”Haluamme jättää viestin päättäjille” – Nuolialassa hiljennyttiin muistelemaan kaadettua metsää ennen kunnanvaltuuston kokousta

Mielenosoittajat vetoavat päättäjiin Pirkkalan metsien puolesta.

Johanna Raivio (vas.) laski Nuolialan koulun portaille havukimpun Jasperinojan laakson metsän muistoksi. Kynttilän toi Kristiina Mäkinen.

JOUKKO pirkanmaalaisten ympäristöliikkeiden edustajia ja muita luonnon ystäviä hiljentyi muistotilaisuuteen Nuolialan koulun pihalla maanantaina iltapäivällä.

Menetetyn metsän muistotilaisuudeksi nimetyssä tilaisuudessa muistelun kohteena oli Jasperinojan laakson metsä, jossa kunta on tehnyt hakkuita.

Pirkkalalainen ympäristöaktiivi Johanna Raivio laski koulun portaille havukimpun, jonka hän oli kerännyt kaadetulta metsäalueelta.

”Haluamme muistaa kaadettua Jasperinojan laakson metsää, ja toiseksi haluamme jättää viestin päättäjille, että loppu Lempi-metsä pitäisi säästää”, Raivio kertoi.

Hän painottaa, että Lempi-metsää puolustava liike ei vastusta metsän hakkuita sinänsä vaan sellaista kaavoitusta, joka muuttaa metsän yritysalueiksi ja liikenneväylien pohjaksi. Liike haluaa säilyttää metsän laajana luonnon ydinalueena, jollainen se nyt on.

Lempäälän ja Pirkkalan välistä metsäaluetta eli niin sanottua Lempi-metsää uhkaa suunniteltu moottoritien uusi oikaisu, joka kulkisi sen läpi.

”Puskiaisten oikaisun yleissuunnitelma lähtee kesällä lausuntokierrokselle kuntiin. Olemme ajoissa liikkeellä, että päättäjät ehtisivät reagoida”, Raivio totesi.

Muistotilaisuuden jälkeen osallistujat lämmittelivät hetken sisällä mehua juoden ja aloittivat sitten varsinaisen mielenosoituksen. Sen yleisöksi pääsivät ainakin koululle kunnanvaltuuston kokoukseen saapuneet valtuutetut.

MUISTOHETKI aloitettiin Elokapinaan kuuluvan Lotta Ilolan Nocturne-viuluesityksellä.

MUISTELUHETKEÄ ja mielenosoitusta olivat järjestämässä Lempi-metsän puolesta -kansanliike, Tampereen Elokapina ja Tampereen metsäryhmä.

Näistä varsinkin Elokapina on aktivoitunut puolustamaan Pirkkalan luontokohteita tänä keväänä. Maaliskuussa aktivistit yrittivät pysäyttää Jasperinojan laakson hakkuut. Viime viikon perjantaina Elokapinan mielenosoittajat maalasivat Pirkkalan lentoaseman ikkunoihin iskulauseita, ja lauantaina he pyrkivät estämään turvatarkastuksen Tallinnan-lennolle.

Lue myös: Elokapina pyrki estämään turvatarkastuksen Pirkkalan lentokentällä lauantaina – Seuraava mielenosoitus tänään maanantaina Nuolialassa

Lue myös: Puskiaisten oikaisun viittä vaille valmiita suunnitelmia esiteltiin yleisölle – ”Pitäisi pistää jäitä hattuun”

Lue myös: ”Miten tämä voi olla mahdollista?” pirkkalalainen Johanna Raivio kysyi lukiessaan Linnakallion kaavasta – nyt hän kamppailee paikallisen lähiluonnon puolesta

Korjattu ja tarkennettu juttua 23.4. klo 15.34: Korjattu Johanna Raivion sitaatti ”loppu Lempi-metsä pitäisi säästää hakkuilta” muotoon ”loppu Lempi-metsä pitäisi säästää”. Lisäksi lisätty Raivion täsmennys Lempi-metsää puolustavan liikkeen tavoitteista ja siitä, ettei liike vastusta metsän hakkuita sinänsä.