Elokapina maalasi iskulauseita Pirkkalan lentokentän ikkunoihin

Mielenilmaus ei vaikuta lentoliikenteeseen, kertoo lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

Elokapinan välittämässä kuvassa näkyy Pirkkalan lentoaseman terminaalin 1 ikkunoihin maalattuja iskulauseita.

YMPÄRISTÖLIIKE Elokapina on järjestänyt Pirkkalan lentokentällä mielenilmauksen perjantaina iltapäivällä. Elokapina tiedottaa maalanneensa lentoaseman ulkoikkunoihin iskulauseita maalilla, joka lähtee vedellä.

Lentoaseman päällikkö Mari Nurminen vahvistaa, että lentokentän ulkopuolella osoitetaan tai on osoitettu tänään mieltä. Hänen mukaansa mielenosoituksesta ei ole häiriötä matkustajille tai lentoaseman henkilökunnalle.

”Mielenosoituksella ei ole vaikutusta lentoliikenteeseen. Poliisi on paikalla ja tilanne on rauhallinen”, Nurminen kertoi perjantaina kello 15.45.

Medialle lähettämässään tiedotteessa Elokapina vaatii Suomen valtiota lopettamaan kaikki lentoliikenteen tuet sekä verohelpotukset.

Elokapina on muutenkin aktivoitunut osoittamaan mieltä Pirkkalassa. Maaliskuussa liike häiritsi Kurikkakallion hakkuita, ja tulevalle maanantaille liike on suunnitellut mielenosoitusta Nuolialan koululle ennen kunnanvaltuuston kokousta.