Elokapinan aktivistit pysäyttivät hakkuut tiistaiaamuna Pirkkalassa, mutta nyt työt jatkuvat taas – Näin aktivistit perustelevat toimintaansa: ”Emme hyväksy, että tällaisia alueita tullaan ja tuhotaan”

Elokapinan edustajat kertovat siirtyneensä pois hakkuiden tieltä poliisin käskystä ilman vastarintaa.

ELOKAPINAN tamperelaiset aktivistit Laura (vas.), Talvi, Lotta ja Inkeri jäivät sivummalle hakkuuaukealle vielä sen jälkeen, kun poliisi oli käskyttänyt heidät pois metsäkoneen töiden tieltä. Heistä Lotta kertoo asuneensa pitkään Pirkkalassa ennen muuttoaan Tampereelle.

YMPÄRISTÖLIIKE Elokapina pysäytti tiistaiaamuna hakkuut Pirkkalan Jasperintien varrella, jossa raivataan metsää uutta Kurikkakallion teollisuusaluetta varten.

Pirkkalaisen toimittajan saapuessa paikalle aamuyhdeksän ja puoli kymmenen välillä työmaan parkkipaikalle oli pysäköity yksi poliisiauto ja syvemmällä hakkuuaukealla metsätyökone oli jälleen työn touhussa. Elokapinan aktivistit olivat siirtyneet hakkuuaukealla sivummalle eivätkä enää estäneet työskentelyä.

Aktivistien mukaan heitä oli ollut alkujaan paikalla viisi, mutta yksi oli tässä vaiheessa jo lähtenyt. Aktivistit halusivat esiintyä jutussa pelkillä etunimillä.

Tamperelaiset Inkeri ja Lotta kertoivat aktivistien saapuneen aukealle ennen aamukahdeksaa ja pitäneen hakkuutyöt pysähdyksissä noin kello 9 asti. Tuolloin paikalle saapui myös poliisi. Elokapinalaiset kertoivat ensin keskustelleensa poliisin kanssa ja sitten siirtyneensä määräyksen saatuaan sivummalle ilman vastustelua.

AKTIVISTIEN kylteissä vaadittiin esimerkiksi luontokadon pysäyttämistä.

AKTIVISTIT kertoivat yleisellä tasolla vastustavansa kaikkea toimintaa, joka edistää luontokatoa. Pirkkalan Kurikkakallion kaavaa he pitävät erityisen moitittavana, sillä Jasperinojan laakso on heidän mukaansa yksi kunnan merkittävimmistä luontokohteista.

Erityisen arvokas on laakson läpi kulkeva noro, joka kuljettaa vettä viereiseen tervaleppänotkoon. Hakkuut häiritsevät aktivistien mukaan noron kulkua ja siten vaikuttavat laajemmalla alueella ympäristöönsä. Lisäksi uusi teollisuusalue pilaisi näköalat viereiseltä Kurikkakalliolta.

Lotta toteaa mielenosoituksen olevan pitkälti symbolinen teko.

”Emme hyväksy, että tällaisia alueita tullaan ja tuhotaan. Epäselvää on myös, onko kunta toiminut asiassa liian nopeasti. Ainakaan enempää emme hakkuita alueelle halua”, Lotta sanoi.

”Alueen arvokkain osa on edelleen pystyssä, ja aina voi päättää, että ei hakata enää lisää”, Inkeri lisäsi viereiseen tervaleppänotkoon viitaten.

Aktivistien mukaan heillä ei ollut vielä tiedossa, mihin toimiin he mahdollisesti seuraavasti ryhtyvät.

LINNAKALLION teollisuusalueen jatkeeksi kaavoitettu Kurikkakallion teollisuusalue on herättänyt aiemminkin vastustusta. Pirkkalainen kertoi eilen, että Pirkkalan ympäristöyhdistys on tehnyt kaavan toimeenpanosta rikosilmoituksen.

METSÄTYÖKONE oli jälleen työn touhussa hakkuuaukealla tiistaina aamuyhdeksän jälkeen.