Pirkkain T16-tytöt voitokkaita salibandyn SM-sarjan puolivälierissä

Pirkat jatkaa kauttaan kahdella voitolla. Ensi lauantain vastustaja selviää alkuviikosta.

PIRKKAIN T16-tytöt kohtasivat viikonloppuna SSRA:n. Kuva: Saku Sopo

PIRKKALAN Pirkkain T16-tytöt aloittivat SM-sarjan playoff-pelinsä menneenä viikonloppuna. Vastustajaksi Pirkat sai SSRA:n Oulusta.

Kauden aikana joukkueet olivat kohdanneet jo neljä kertaa, ja tiedossa olikin tasaisen sekä fyysinen vääntö välieräpaikasta.

Lauantain kotipelissä Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella johtoasema vaihtui pelissä useaan otteeseen, mutta Pirkat onnistui kahdella viimeisen erän maalilla kääntämään ottelun itselleen. Lopputulokseksi tuli 6–4. Pirkkain parhaana pelaajana palkittiin puolustuspäässä isoja minuutteja urakoinut Aada Heikkilä.

Sunnuntaina Pirkat matkasi sarjan toiseen kohtaamiseen Ouluun. Pirkat aloitti ottelun vahvasti ja johtikin ensimmäisen erän jälkeen ottelua 3–0. Tiukan puolustustaistelun ja erinomaisen maalivahtipelin turvin Pirkat onnistui säilyttämään etumatkan ja voitti ottelun lopulta 5–1. Tällä kertaa Pirkkain parhaana pelaajana palkittiin ottelussa 35 torjuntaa kirjauttanut maalivahti Siiri Tulla.

Pirkat jatkaa kahdella voitolla kauttaan SM-sarjan välierissä.

”Niin kuin koko SM-sarja, olivat nämäkin pelit todella tasaisia vääntöjä alusta loppuun saakka”, summaa Pirkkain valmentaja Janne Korhonen. ”Hieno taistelu meidän tytöiltä, mahtava päästä jatkamaan kautta ensi viikonlopun välieriin.”

Pirkat pääsee runkosarjavoittajana aloittamaan välierät kotipelillä lauantaina 13. huhtikuuta kello 16. Vastustaja selviää alkuviikon aikana muiden puolivälieräsarjojen ratkettua. Finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

”Tulkaahan lauantaina Liiksalle kannustamaan Pirkka-tytöt kohti kevään finaalipelejä, tarjolla varmasti vauhdikasta ja tapahtumarikasta tyttösalibandya”, toivottaa Korhonen.