Nuljun Sisu taisteli itselleen SM-hopeaa – ”Parasta lajissa on joukkuehenki ja pelikaverit”, kiteyttää turnauksen kapteeni Tume

Erityisryhmien salibandyturnaus pelattiin Kuopiossa.

Nuljun Sisun pelaajilla oli aihetta tuuletukseen SM-turnauksessa toukokuussa. Kuva: Sanna Hihnala
KUOPIOSSA pelattiin 4. toukokuuta erityisryhmien SM-turnaus. Mukana olivat myös Pirkkalan omat pojat: Nuljun Sisu.

Erityisryhmien salibandyssä pelataan kahta sarjaa, Soft ja Harraste. Viime vuoden Soft-sarjan voiton myötä Nuljun Sisu osallistui nyt tasoa vaativampaan sarjaan. 

Ensimmäinen peli pelattiin Kuopion Welhoja vastaan, joka toimi alkulämmittelynä 9-2 Welhojen hyväksi. Pelissä pallo pysyi erinomaisesti Nuljun Sisun hallussa, uskallettiin hyökätä, merkata oma mies, puolustaa vahvasti ja nousta maalille. Jos vastapelaajat vaan ovat nopeampia ja kokeneempia, niin paremmalle ei voitu mitään. 

Toisessa pelissä Oulun Kiiminkiä vastaan, peli oli pitkään tasaluvuissa 2-2, kunnes Nuljun Sisu sai vaihteen päälle ja loppulukemiksi kirjattiin 7-3.

Maistuvan voiton jälkeen oli ansaittu lounastauko, joka lisäsi virtaa ja voimaa joka pelaajaan.

SEURAAVA ottelu Espoon Oilersia vastaan alkoikin komeasti, kun ”Late”, joukkueen nuorimpiin lukeutuva, laittoi pallon kolme kertaa verkon perukoille viiden minuutin aikana. Tästä Sisu sai uskoa ja puhtia, sillä koko joukkue asetteli hienolla yhteispelillä ja taitavilla maalintekijöillä lukemat lopulta 11-1.  

Päivä oli kääntynyt jo iltaan, kun selvisi, että Nuljun Sisu oli päässyt finaaliin saaden vastaansa toiseen kertaan Kuopion Welhot. Joukkueen periksiantamattomuus riitti hopeaan: voitto meni niukasti Welhoille 5-4. 

JOUKKUEEN pelaaja Tuomas, ”Tume”, turnauksen kapteenina kiteyttää: ”Parasta lajissa on joukkuehenki ja pelikaverit.”

Tuomas kertoo, että Nuljun Sisun joukkueessa tärkeimpinä asioina ovat rauhallisuus, muiden tsemppaaminen, pelinlukutaito. Niillä joukkue pärjää näin hyvin.

Ja samaan viitannee myös Antto: ”Mää taisin tehdä yhden maalin ja antaa kaksi syöttöä. Olin tosi ylpee meidän joukkueesta.”

TURNAUKSET ja kilpailumatkat ovat joukkueen tärkeimpiä kohokohtia, jotka vahvistavat yhteishenkeä ja tsemppaavat kehittymistä lajissa. Nuljun Sisun joukkueessa harjoittelee noin 20 pelaajaa ja toiveena on, että jatkossa saisimme turnauksiin molempiin sarjoihin oman joukkueen. Varsinkin Soft-sarjalaisia Nuljun Sisuun mahtuisi vielä lisää. Harrastuksen voi aloittaa hyvin matalalla kynnyksellä. Nuljun Sisun joukkueen pelaajat valmentaja- ja huoltotiimeineen on valmis satsaamaan ja olemaan esimerkillinen myös muille erkka-joukkueille. 

Ilman vapaaehtoistoimintaa ja sponsoritukea kehitysvammaisten ja liikuntarajoitteisten harrastaminen ja kilpailumatkat eivät olisi mahdollisia. Kiitämme siis vanhemmista koostuvaa kannustus-, huolto- ja valmennustiimiä sekä sponsoreitamme (Pirkkalan Pirkat, Kehitysvammaisten tukiliitto, Össur, Aito Säästöpankki, LC-Pirkkala/Pirkattaret, LC- Pirkkala/Naistenmatka) valtavan arvokkaasta tuesta.

Teemu Kontkanen ja Sanna Hihnala

Kirjoittajista Kontkanen on Nuljun Sisun joukkueenjohtaja ja Hihnala pelaajan äiti.

Juttua korjattu 1.7. klo 11.50: Toisen kirjoittajan nimi on Sanna Hihnala, ei Kristiina.