Pirkkain salibandymiesten kausi päättyi kotitappioon – vastustajan liigakokemus oli liikaa

Lukuisien entisten liigapelaajien tähdittämä SB Vantaa eteni jatkoon salibandyn divarikarsinnoissa Pirkkalan Pirkkoja vastaan.

PIRKKALAN Pirkkojen salibandymiehet taipuivat sunnuntaina kokeneelle SB Vantaalle kotisalissaan. Sarjanousu jäi Pirkoille haaveeksi.

PIRKAT pelasi sunnuntaina kauden viimeisen ottelunsa kotisalissaan ja ylipäätäänkin, sillä 2-8-kotitappio SB Vantaalle miesten salibandyn divarikarsinnoissa tarkoitti vierasjoukkueen etenemistä karsinnoissa jatkoon voitoin 2-0.

Lukuisien entisten liigapelaajien SB Vantaa voitti lauantain kotiottelunsa 9-6. Päävalmentaja Jukka Myllymäki piti vastustajan kokemusta kovista peleistä ratkaisevana erona joukkueiden välillä.

”Heillä on lähes kymmenen pelaajaa, joilla on kokemusta liigasta. Monella yli satakin ottelua. Kun sunnuntain peliin tuli uusi sentteri kakkosketjuun, niin tutkin miehen tilastot. Liigaotteluita 169 ja pisteitä 143. Se kertoo olennaisen”, Myllymäki sanoi.

SB Vantaan nimekkäin pelaaja Jani Kukkola ei pelannut sunnuntaina lapsenhoitokiireiden takia, mutta toiseksi nimekkäin Tom Strömsten pelasi ja antoikin kaksi maalisyöttöä. Stromsten pelasi urallaan 377 liigaottelua tehoin 121+114=235 ja voitti SM-kultaa SSV:ssä 2008.

Kukkola puolestaan on nelinkertainen maailmanmestari vuosilta 2008, 2010, 2016 ja 2018. Hän pelasi 138 A-maaottelua. Hän teki peräti 535 tehopistettä liigaurallaan.

”VANTAA oli tehokkaampi tekopaikoissa. Pelinopeus oli eri tasoa kuin mihin olemme tottuneet. He haluavat nousta, kokeneetkaan pelaajat eivät vain jäähdyttele”, Myllymäki sanoi.

Miska Pöysäri teki ylivoimalla 1-1-maalin ja Mika Salo 2-2-maalin. Vantaan Riku Kallunki teki toisen erän lopulla 2-3-maalin ja päätöserän alussa ylivoimalla 2-4 komealla laukauksella.