Pirkat voitti naisten salibandyssä kotiedun – 27 tuntia valvonut Jessika Lindroos tehokkaana

PIRKAT päätti sunnuntaina naisten salibandyn divarin voittamalla Uudessakaarlepyyssä Blue Foxin 6-2. Kun divarin voittanut Jokerit voitti Wirmon 9-1, niin Pirkat nousi toiseksi ja saa liigakarsintojen avauskierroksella kotiedun juuri Wirmoa vastaan.

”Vastustajien valintatilaisuudessa kaksi liigajoukkuetta ja Jokerit valitsi meitä ennen vastustajikseen divarissa sijoille 4.-6. sijoittuneet joukkueet. Meille jäi siis kolmanneksi tullut Wirmo, mutta positiivista oli kotiedun saaminen. Kolmas ottelu on ensi viikon keskiviikkona eikä se ole vierasottelu”, sanoi päävalmentaja Jorma Vilonen.

Kolmella voitolla pääsee toiseen vaiheeseen, missä on siis neljä joukkuetta. Mikäli Pirkat siis kaataa Wirmon, niin voittamalla seuraavan vastustajan aukeaisi liigapaikka kaudeksi 2024-25.

”Lauantaina aloitetaan kotikentällä, sunnuntaina mennään Mynämäelle. Tarvittaessa pelataan vielä seuraavana viikonloppuna neljäs ottelu lauantaina ja viides sunnuntaina”, Vilonen selvitti.

Divarin pistepörssin saldolla 22+19=41 voittanut Pinja Myllymäki kokosi tehot 2+2. Hän teki jokaisessa ottelussa ainakin yhden pisteen. Myös Jessika Lindroosin saldo oli 2+2, kaksikko teki tai syötti neljä maalia toisilleen.

”Jessika oli yön töissä eli valvoi 27 tuntia putkeen. Kova suoritus siihen nähden”, Vilonen kehui.