Kampuksen avautuminen kertoo Pirkkalan elinvoimasta

PIRKKALAN vanhan koulukeskuksen alue on yhä ankaran rakentamisen alla, vaikka osa uuden kampuksen koulutiloista jo avautui. Vanhaa on purettava pois ja uutta viimeisteltävä.

PIRKKALAN vanhan koulukeskuksen alue on yhä ankaran rakentamisen alla, vaikka osa uuden kampuksen koulutiloista avautui maanantaina koululaisten käyttöön. Vanhaa on purettava pois ja uutta viimeisteltävä. Tosi startti on tiedossa ensi kesän jälkeen. Pihatöitä jää tehtäväksi vielä kesälle 2025.

Ensi syksynä avautuu myös kampusta vastapäätä koululaisten ja muiden käyttäjien odottama vapaa-aikakeskuksen laajennus. Itse kampuksella ei ole varsinaista liikuntasalia, joten laajennus on olennainen osa koululaisten liikunnanopetusta ja muuta koulun käyttöä.

Kampuksen puolelle muuttavat myös nuorisopalvelut tien toiselta puolen vapaa-aikakeskukselta ja myös kansalaisopiston opetus saa tiloja käyttöönsä.

Olennainen kappale kampusta on auditorio, joka tulee jatkossa palvelemaan tilaisuuksia niin kulttuurin kuin muiden tapahtumien tyyssijana. Salissa aikoo istua myös Pirkkalan valtuusto kokouksensa.

HAVAINNEKUVA on hiukan vanhahko, mutta kertoo pääpiirteet siitä, millainen on Pirkkalan suuren kampusalueen lopputulema. Kuva: Pirkkalan kunta

Kampuksessa tulee olemaan varhaiskasvatuksessa 168 laskennallista hoitopaikkaa, esi- ja alkuopetuksessa noin 200 lasta, koulutalossa noin 1 000 oppilasta ja henkilöstöä noin 200.

Kampusalueen ympärikävely maanantaina kertoi rakentamisen valtavasta mittaluokasta. Väliaikaiset kunnan vuokraamat väistötilat ovat vielä pystyssä, samoin osa vanhoista rakennuksista. Kaikki tullaan purkamaan pois. Alue on nyt valtava rakennusten sokkelo, jossa ei ole helppo navigoida.

Oppilaille on Vähäjärven koulussa pian sisätiloja riittävästi, joten ”viipalekouluja” ei tarvitse jättää paikoilleen. Kampuksen on arveltu jopa käyvän pian pieneksi – toivottavasti jonkin aikaa pärjätään ennen Kalliomäen uuden koulun valmistumista Pakkalankulmalla.

Enempi pulaa lienee vapaasta tonttimaasta, joka on nyt vanhojen rakennusten alla. Sitä tarvitaan niin koululaisten välituntikäyttöön kuin parkkitiloiksi. Tontille on suunniteltu parkkitaloa.

KAIKEN kaikkiaan jättimäinen kampusprojekti ja vapaa-aikakeskuksen rakentaminen sen vieressä kertovat Pirkkalan muuttovoittokunnan isosta elinvoimasta.