Pereensaaressa on liian vähän pysäköintipaikkoja, kerrotaan virkistyspuistosta – ”Moni tänne tulossa oleva kääntyy pois”

Palveluista vastaavasta yhtiöstä todetaan, että vanhan huvilan remontti odottaa ratkaisua pysäköintiongelmiin.

Pereensaaressa on tällä hetkellä hieman yli 40 pysäköintipaikkaa. Kolme saunan asiakaspaikkaa sijaitsee aivan saunarakennuksen edustalla. Kuva: Sebastian Stenvall
PEREENSAAREN virkistyspuiston palvelutoiminnoista vastaavan Saarni Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtajalla Rasmus Saarnilla on aihetta iloon.

Viime kesänä avattu yleinen sauna kahviloineen on saavuttanut suuren suosion, eikä vain kesäaikaan. Se oli avoinna päivittäin läpi talven, ja sauna avantoineen houkutteli paikalle sankoin joukoin saunojia ja uimareita.

Odotettavissa on taas vilkas kesä, mutta Saarnin mukaan ongelmiakin on.

”Pysäköintipaikkoja on liian vähän. Moni tänne tulossa oleva kääntyy pois, koska ei löydä parkkipaikkaa”, Saarni sanoo.

”Käymme parhaillaan kunnan kanssa keskusteluja lisäpaikkojen rakentamisesta.”

PEREENSAARESTA löytyy tällä hetkellä reilut 40 pysäköintipaikkaa. Saarni sanoo tienneensä alusta lähtien, että ne eivät riitä. Kunnalla taas oli ajatuksena puistosuunnitelmaa laadittaessa, että alueelle tullaan pitkälti jalan tai pyöräillen.

”Suurin osa saunan asiakkaista tulee tänne autolla. Meillä on sopimus Pereensaarentiellä sijaitsevan päiväkodin kanssa, että saunalle tulevat voivat käyttää sen parkkipaikkaa. Kovin moni ei kuitenkaan autoa sinne jätä. Kävelymatka voi tuntua liian pitkältä, vaikka päiväkoti ei ole kaukana.”

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pereensaari-pyoratelineet-1024x706.jpg
Pereensaaren virkistyspuistoon toivotaan tultavan etupäässä kävellen tai pyörillä. Alueen pyörätelineitä koristaa Pirkkalan kunnan nimikkoeläin siili.
SAARNI Kiinteistöt on vuokrannut Pirkkalan kunnalta Pereensaaresta parin hehtaarin alueen 30 vuodeksi palvelutoimintoja varten. Viime kesänä valmistuneen ja tänä kesänä laajennetun terassin saaneen saunarakennuksen lisäksi yhtiö on rakentanut alueelle kaksi padel-kenttää.

Vuokra-alueeseen kuuluu myös Pereensaaren suojeltu, 1900-luvun alussa valmistunut huvila. Remonttia kaipaavaan huvilaan on suunniteltu laadukasta kahvilaa. Sen toteutuminen on Saarnin mukaan kiinni pysäköintipaikoista.

”Suunnitelmat ovat valmiina. Kyseessä on kuitenkin niin suuri investointi, että emme ala tehdä mitään, jos parkkipaikkoja ei saada lisää. Asiakkaitten on päästävä paikan päälle.”

Huvilan viereen voi voimassa olevan asemakaavan mukaisesti rakentaa uudisrakennuksen. Saarni kertoo, että siitäkin on jo suunnitelmia.

”Uudisrakennukseen tulisi majoitustoimintaa ja mahdollisesti lisää saunoja. Mutta tämäkin vaatii toteutuakseen lisää pysäköintitilaa alueelle.”

Rasmus Saarni arvioi, että Pereensaareen tarvitaan 30-40 uutta parkkipaikkaa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on pereensaaren-huvila-kuva-maija-riitta-merikanto-1024x768.jpg
Pereensaaren suojeltu huvila on perusteellisen remontin tarpeessa. Sen aloittaminen riippuu alueen toimintoja pyörittävän Saarni Kiinteistöt Oy:n mukaan siitä, tuleeko saareen lisää parkkipaikkoja autoille.