Sääksjärven Jysmän ja Majaniemen vesiosuuskunnat liittymässä Lempäälän Veteen – Jysmässä pidettiin pikantti avajaistilaisuus 15 vuotta sitten

Eppu Normaalin Pantse Syrjä esitti Jysmän vesiosuuskunnan avajaisissa vuonna 2009 Baarikärpänen-kappaleen ja hänen silloinen puolisonsa Kirsi-Kaisa Sinisalo lausui avajaisrunon. Osuuskunta on nimetty lausuja Veikko Sinisalon alueella sijaitsevan entisen kotitalon Jysmän mukaan. Kuva: Antti Jokinen
JYSMÄN ja Majaniemen vesiosuuskunnat Pirkkalan puoleiselta Sääksjärven alueelta haluavat liittyä Lempäälän Veteen.

Pirkkalan kunnanhallitus näytti vihreää valoa aikeille 27. toukokuuta. Pirkkalan mukaan asukkaiden näkökulmasta järjestely takaa laadukkaat ja ammattimaiset vesihuoltopalvelut ja liiketoimintajärjestely on looginen ja puollettavissa.

Osuuskunnat johtavat jo nyt jätevedet Lempäälän veden verkostoon ja ostavat talousveden myös heiltä.

Lempäälän Vesi on esitellyt toimintamallin, jolla pienempiä vesiosuuskuntia on aiemmin liitetty Lempäälän Veteen. Runkolinja ja runkopumppaamot siirtyvät Lempäälän Vedelle ja kiinteistökohtaiset verkostot ja pumppaamot jäävät kiinteistöjen omalle vastuulle.

Pirkkalan kunta toteaa päätöksensä esittelytekstissä, että Jysmän alueen maankäyttö ei ole merkittävästi kehittymässä tulevien vuosien aikana, koska se edellyttää uuden yleiskaavan laatimista eikä kaavoitus ole tällä hetkellä vireillä.

Pirkkalan mukaan vesihuoltoverkosto ei näin ollen ole oleellisesti laajentumassa lähitulevaisuudessa. Liiketoimintajärjestelyn toteutuessa Lempäälän Veden tulee tehdä esitys toiminta-alueesta Pirkkalan kunnan erikseen päätettäväksi.

Jysmän ja Majaniemen vesiosuuskunnat sijaitsevat Sääksjärven rannassa lähellä Tampereen ja Lempäälän rajoja. Kartta: Karttaselain.fi