Missä, milloin ja miten? Tässä ohjeet uudenvuoden ilotulituksiin Pirkkalassa ja Tampereella

Yleistä uudenvuoden ilotulitusta ei Pirkkalassa tänä vuonna järjestetä.

PIRKANMAALLA ilotulitusaika alkaa uudenvuoden aattona kello 18. Arkistokuva.

UUDENVUODEN ilotulitteita saa ampua Pirkkalassa koko kunnan alueella uudenvuoden aaton iltana ja yönä. Toisin kuin Tampereella, Pirkkalaan ei ole määrätty alueita, joissa ilotulitteiden ampuminen olisi yksityishenkilöiltä kielletty. Tampereella kielto koskee ydinkeskustaa.

Ilotulitteita saa ampua Pirkanmaalla ilman viranomaisille tehtävää ilmoitusta uudenvuoden aattona sunnuntaina kello 18 alkaen. Viimeiset paukut pitää lennättää taivaalle viimeistään uudenvuoden päivänä ennen yökahta, jolloin sallittu aika loppuu.

Pelastustoimi muistuttaa, että ilotulitteita käsiteltäessä on huomioitava niiden turvaetäisyydet ja käyttöohjeet. Ilotulitteiden pauke voi myös pelottaa eläimiä, ja siksi ilotulitusten aikarajoitusta on tärkeää noudattaa, jotta lemmikinomistajat voivat esimerkiksi ajoittaa lemmikkiensä ulkoilut sen mukaan.

YLEISTÄ uudenvuoden ilotulitusta ei Pirkkalassa järjestetä tänäkään vuonna. Ilotulituksia on takavuosina järjestänyt esimerkiksi Pirkkala-seura. Seuran ilotulitukset ovat olleet tauolla koronapandemiasta asti.

Tampereen keskustassa yleinen ilotulitus järjestetään Ratinan suvannossa kello 22. Ilotulituksen taustalla on joukko tamperelaisia yrittäjiä.

Aiotko ottaa kuvia omasta tai naapurin ilotulituksesta? Otamme vastaan lukijan kuvia lomakkeella ja sähköpostitse osoitteeseen toimitus(ät)pirkkalainen.fi. Kerro viestissä, missä ja milloin olet kuvan ottanut ja mitä kuvassa tapahtuu. Kuvan tulee olla lähettäjän itse ottama.