Ajat vaihtuvat myös Pirkkalassa – Veteraaniyhdistyksen lakkautus on merkittävä ja tunteikas asia

Yksi aikakausi Suomessa siirtyy historiaan ja sen mukana yksi sukupolvi, iso joukko meille tuttuja ihmisiä.

PIRKKALAN sotaveteraaniyhdistys päätti toimintansa lopettamisesta viime viikon tiistaina. Tilaisuudessa myös muistettiin vuoden aikana pois nukkuneita veteraaneja ja heidän läheisiään sytyttämällä yhdeksän kynttilää. Kuva: Antti Jokinen

KUN Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa Presidentinlinnassa, on vastaanoton teemana ”Ajat vaihtuvat”.

Samanlaisin haikein ajatuksin oltiin viime viikon tiistaina Pirkkalan kirkolla, missä paikallinen sotaveteraaniyhdistys teki päätöksen lopettaa toimintansa. Syynä on veteraanien rivien harveneminen. Nuorimmatkin sodan rintamalla kokeneet ovat jo lähes satavuotiaita.

Pirkkalassa rintamatunnuksen omaavia on vielä kaksi. Sodan rintamalla taisteluissa kokeneita veteraaneja asuu Pirkkalassa vain yksi. Hänen kuulumisensa voi lukea Pirkkalaisen uusimmasta numerosta.

Yhdistyksen toiminta ei onneksi lopu, vaan jatkuu osana maakunnallista perinneyhdistystä. Tämä on tietyllä tapaa helpotuskin. Paperihommat siirtyvät muiden harteille, mutta veteraanikahvilaa voidaan yhä järjestää ja pitää muitakin tilaisuuksia, kun tarvetta ilmenee.

Yhdistyksen toiminta ei onneksi lopu, vaan jatkuu osana maakunnallista perinneyhdistystä.

VETERAANIEN yhteisöön kuuluvat Pirkkalassa veteraanit, heidän leskensä, heidän lapsiaan sekä yhdistyksen tukijajäsenet.
Silti veteraaniyhdistyksen lakkautus on merkittävä ja tunteikas asia. Yksi aikakausi Suomessa siirtyy historiaan ja sen mukana yksi sukupolvi, iso joukko meille tuttuja ihmisiä.

Sodasta palannut sukupolvi takasi itsenäisyytemme ja käynnisti hyvinvointi-Suomen rakentamisen. Haikeutta ei tuo menneen sodan ihannointi, vaan elämän vääjäämätön kiertokulku.

Ajat vaihtuvat, mutta itsenäisyys pysyy. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille!