Pirkkalasta löydetty joutsen pääsi hoitopaikkaan ja sai heti kaverin – tällainen talvi poikaselle tulee

"Pirkkalan poikanen innostui valtavasti päästyään jälleen lajitovereiden seuraan", kerrotaan Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksestä.

PIRKKALASTA löydetty joutsenen poikanen vietti kaksi viikkoa Hämeenkyrössä väliaikaisessa hoitopaikassa lokakuun lopulla. Kuva: Sini Lauronen / Pesu ry

PIRKKALASTA löydetty laulujoutsenen poikanen viettää talven Pyhtään lintuhoitolassa.

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksestä (Pesu) kerrotaan, että lokakuun alussa talteen otettu poikanen oli yhdistyksellä hoidossa kaksi viikkoa Hämeenkyrössä. Sitä ennen poikasen pesuetta oli yritetty etsiä Pyhäjärveltä kahtena päivänä. Pirkkalainen oli mukana seuraamassa etsintäyrityksiä, jotka päättyivät tuloksettomina.

Toissa viikolla poikanen siirrettiin Hämeenkyröstä eteenpäin Pyhtään lintuhoitolaan. Kyseessä on luonnonvaraisten lintujen hoitola, jonne tuodaan lintuja hoitoon eri puolilta maata. Hoitolan tavoitteena on pääsääntöisesti kuntouttaa loukkaantuneet linnut ja vapauttaa ne takaisin luontoon.

Pirkkalan poikanen ei tiettävästi ollut vahingoittunut, kun se löydettiin, mutta sen todettiin olevan vielä liian nuori selvitäkseen omillaan. Poikasen alkuperäisen pesueen olinpaikasta ei ole tietoa.

ELÄINSUOJELUYHDISTYS kertoo Facebook-päivityksessään, että Pyhtäällä joutsen pääsi toisen poikasen seuraan, joka oli pelastettu Pirkanmaalta untuvikkona ja toimitettu hoitolaan jo aiemmin.

”Pirkkalan poikanen innostui valtavasti päästyään jälleen lajitovereiden seuraan. Poikaset saavat nyt kasvaa hoitolassa. Kun ne ovat tarpeeksi itsenäisiä selviämään luonnossa, ne vapautetaan yhdessä”, yhdistyksestä kerrotaan.

Lue myös: Yllätyskäänne Pirkkalan joutsenten tarinassa: poikanen joutui eroon pesueesta, eläintensuojelija etsii perhettä Pyhäjärveltä

Lue myös: Pirkkalasta yksin löydetyn joutsenen perhettä ei ole löydetty – Eläinsuojeluyhdistys teki päätöksen poikasen tulevaisuudesta

Lue myös: Pirkkalasta yksin löydetyn joutsenen poikasen perhe voi jäädä mysteeriksi – ”Yleensä joutsenet ovat tässä vaiheessa syksyä edelleen perhekunnissa”