Pirkkalan uusi kirpputoritapahtuma oli kävijämäärältään jymymenestys – ”Todennäköistä on, että tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna”

"Pidimme tapahtuman jälkeen pienen debriiffin ja totesimme, että tämähän meni hyvin", sanoo tapahtuman järjestäjiin kuulunut Arto Järvinen.

RIITTA Latva-Kivistö (vas.) ja Tiia-Pauliina Ahokangas ovat tyytyväisiä ideoimansa kirpputoripäivän menestykseen. Paikalla tapahtumassa oli myös pormestari Marko Jarva. Kuva: Tiina Vaaja

LAUANTAINA ensimmäistä kertaa järjestetty Pirkkalan syyskirppis eli Pirkkis oli kävijämäärältään jättimenestys.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Riitta Latva-Kivistö kertoo, että kaikelle kansalle avoin kirpputori houkutteli Nuolialan koululle noin 650 kävijää. Lisäksi paikalla oli suuri joukko myyjiä: myyntipaikkoja oli varattu noin 60.

”Aika monissa pöydissä oli useampia myyjiä, jotka myös kiertelivät ostajan roolissa”, Latva-Kivistö lisää.

Latva-Kivistö ja tapahtuman toinen ideoija Tiia-Pauliina Ahokangas pitivät kirppistä muutenkin onnistuneena. Myyntipöydät notkuivat tavaraa, tunnelma oli lämmin ja paikalle tuodusta pomppulinnasta kuultiin iloisia kiljahduksia pitkin päivää.

Onnenpyörän ja muiden toimintapisteiden tuotto meni Yhteisvastuukeräykseen, josta ohjautuu varoja myös Pirkkalan nuorten hyväksi.

LATVA-KIVISTÖ ja Ahokangas ovat Toiviossa asuvia naapuruksia, jotka saivat idean Pirkkikseen kävelylenkillä. Molemmilla oli alusta lähtien toiveissa, että tapahtumasta tulisi jokavuotinen.

Mukaan järjestämään he saivat Pirkkalan kunnan, seurakunnan ja Pirkkala-seuran. Seuran toiminnanjohtaja Arto Järvinen suhtautuu luottavaisesti tapahtuman tulevaisuuteen.

”Pidimme tapahtuman jälkeen pienen debriiffin ja totesimme, että tämähän meni hyvin. Todennäköistä on, että tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna”, Järvinen sanoo.

Juttua muokattu 5.10. klo 10.33: Lisätty kuvatekstiin tieto, että kuvan on ottanut Tiina Vaaja.