Miksei Pirkkalassakin voisi olla isoa kirppistapahtumaa, miettivät Riitta Latva-Kivistö ja Tiia-Pauliina Ahokangas lenkillä – Sitten he kävivät tuumasta toimeen

Uusi Pirkkalan syyskirppis -tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille.

RIITTA Latva-Kivistön (vas.) ja Tiia-Pauliina Ahokankaan ideoima Pirkkis-kirpputoritapahtuma järjestetään Nuolialan koululla.

PIRKKALASSA järjestetään tällä viikolla täysin uusi kirpputoritapahtuma. Nuolialan koululla lauantaina pidettävä Pirkkalan syyskirppis eli Pirkkis on kaikille avoin tapahtuma, jonne on ilmoittautunut noin 60 myyjää. Tapahtumassa voi viettää aikaa myös esimerkiksi pomppulinnassa, kasvomaalauksessa ja kahviossa.

Kuten monet hyvät ajatukset, myös tämä idea syntyi ulkoillessa. Tapahtuman alullepanijat Riitta Latva-Kivistö ja Tiia-Pauliina Ahokangas ovat Toiviossa asuvia naapuruksia, joilla on tapana käydä toisinaan yhdessä lenkillä.

”Aloimme yhdellä kävelyllä keskustella kirpputoreista. Olemme molemmat kierrätyshenkisiä ihmisiä, ja myös lasten vanhempina kierrätystä tulee mietittyä arjessa väkisinkin. Totesimme, ettei meillä Pirkkalassa ole sellaista Moron peräkonttikirppiksen kaltaista isompaa kirppistapahtumaa, ja että miksei voisi olla”, Latva-Kivistö kertoo.

Hänellä ja Ahokankaalla on jo ennestään kokemusta esimerkiksi yhdistysten tapahtumien järjestämisestä sekä runsaasti kontakteja Pirkkalan eri toimijoihin. Niinpä he järjestivät palaverin pormestari Marko Jarvan sekä Pirkkala-seuran ja seurakunnan edustajien kanssa.

”He pitivät tätä hyvänä ideana ja rupesivat tahoillaan tiedottamaan asiasta”, Latva-Kivistö sanoo.

RIITTA Latva-Kivistö (vas.) ja Tiia-Pauliina Ahokangas toivovat, että Pirkkiksistä vakiintuisi vuosittainen tapahtuma.

PIRKKALASSA pidetään jo ennestään ainakin yhtä vakiintunutta kirpputoritapahtumaa. MLL:n vuosittainen lastentarvikekirppis keräsi ostajia Vähäjärven koululle jälleen viime lauantaina, ja kierrätystavaraa kaupataan pienimuotoisemmin myös Suupantorin toripäivissä.

Ahokankaan ja Latva-Kivistön ajatuksena on ollut järjestää aidosti koko kansan tapahtuma, jossa myytäviä tuotteita ei ole rajattu esimerkiksi lastentarvikkeisiin tai antiikkiin.

”Tarkoitus olisi, että tapahtuma voitaisiin pitää samana viikonloppuna joka vuosi ja että tästä tulisi kaikkia pirkkalalaisia yhteen kokoava hyvän mielen tapahtuma”, Ahokangas kuvailee.

Ainakin myyjien osalta alku näyttää lupaavalta. Pöytäpaikoista kiinnostuneita haki mukaan enemmän kuin pöytiä oli tarjolla. Tapahtumassa harjoitetaan myös hyväntekeväisyyttä, sillä seurakunnan toimintapisteiden tuotot ohjataan Yhteisvastuukeräykseen.

Pirkkis – Pirkkalan syyskirppis Nuolialan koululla (käynti kirjaston viereisestä A-ovesta) la 30.9. klo 12–15. Järj. Pirkkalan kunta, Pirkkala-seura ja seurakunta.