Pirkkalassa osoitetaan maanantaina mieltä luonnon puolesta ja tiehanketta vastaan

Menetetyn metsän muistohetki -mielenilmaus järjestetään juuri ennen kunnanvaltuuston kokousta.

MIELENOSOITUS pidetään maanantaina Nuolialan koululla. Pirkkalassa osoitettiin mieltä myös maaliskuussa, kun Elokapina seisautti hakkuutyöt lyhyeksi aikaa Kurikkakallion kaava-alueella. Kuvassa Elokapinan mielenosoittajan kyltti. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALASSA järjestetään maanantaina mielenosoitus luonnon puolesta. Menetetyn metsän muistohetki -mielenosoitus järjestetään Nuolialan koululla kello 17–18, juuri ennen kunnanvaltuuston kokousta.

Mielenosoituksen järjestävät Tampereen Elokapina, Tampereen metsäryhmä ja Lempi-metsän puolesta -kansanliike. Tarkoituksena on kokoontua suremaan kunnan kaataman Jasperinojanlaakson metsän tuhoutumista. Lisäksi mielenosoittajat vaativat muun Lempäälän ja Pirkkalan välisen metsän säästämistä rakentamiselta. Metsään on suunniteltu rakennettavaksi uutta moottoritien oikaisua, niin sanottua Puskiaisten oikaisua.

”Lempi-metsän luonnon arvo paikallisille asukkaille on korvaamaton. Jos valtatie 3 ja siihen kytkeytyvä kaavoitus toteutuvat, Pirkkala menettää omaleimaisuutensa luonnonläheisenä kuntana”, sanoo Lempi-metsän puolesta -kansanliikkeen aktiivi Kristiina Mäkinen tiedotteessa.

Mielenosoittajat haluavat Pirkkalan irtisanoutuvan tiesuunnitelmasta ja lähtevän ajamaan muutosta maakuntakaavaan.

Lue myös: Puskiaisten oikaisun viittä vaille valmiita suunnitelmia esiteltiin yleisölle – ”Pitäisi pistää jäitä hattuun”