Pirkkalan ratikan suunnittelijat ja mahdolliset rakentajat valittiin

Uusi Pirkkala-Linnainmaa-allianssi aloittaa työnsä lokakuun alussa.

RATIKKA kiihdytti matkaan Tampereella Sorin aukion pysäkiltä viime perjantaina. Kuva: Sanni Harmanen

TAMPEREEN Raitiotie Oy:n hallitus päätti maanantaina kokouksessaan Pirkkala-Linnainmaa-raitiotien allianssin suunnittelijoista ja mahdollisista rakentajista. Hankintakilpailun voitti yritysryhmittymä, jossa toimivat rakentajina NRC Group Finland Oy ja YIT Suomi Oy sekä suunnittelijoina AFRY Finland Oy ja Sweco Finland Oy.

Uusi Pirkkala-Linnainmaa-allianssi aloittaa työnsä lokakuun alussa. Toteutussuunnittelun, eli allianssin kehitysvaiheen, aikana allianssi laatii raitiotiekaduista katusuunnitelmat ja toteutussuunnitelman sekä laskee rakentamisen tavoitekustannuksen.

Vuoden 2024 lokakuussa Pirkkalan ja Tampereen valtuustojen on tarkoitus päättää toteutussuunnittelun tulosten perusteella, rakennetaanko raitiotie, missä laajuudessa se rakennetaan ja toteutetaanko se mahdollisesti vaiheittain.

Valtuustot hyväksyivät huhtikuussa Pirkkala-Linnainmaa-raitiotien hankesuunnitelman ja päättivät raitiotien allianssin kehitysvaiheen aloittamisesta.