Pirkat avasi kotivoitolla miesten salibandyn Suomisarjan – ”Varmasti historian nopeimpia maaleja salibandyssä”

Kalle Koivunen teki avausmaalin kolmen sekunnin pelin jälkeen.

PIRKAT ratkaisi päätöserässä kotivoiton miesten salibandyn Suomisarjan lohko A:n avausottelussaan viime lauantaina. Pirkat voitti Oulusta saapuneen Merikoski SBT:n 9-4 (3-0, 0-3, 6-1).

”Hallitsimme selvästi avauserää ja kolmen maalin lisäksi lauoimme pallon kolme kertaa tolppaan. Kaverilla taisi olla jalat vielä bussissa. Toisessa erässä he nostivat karvausta ja saivat meidät vaikeuksiin. Päätöserä oli sitten hyvä ja positiivisin mielin jatkamme kautta”, sanoi päävalmentaja Jukka Myllymäki.

Ykköskenttä teki kuusi maalia, Kalle Koivunen ja Mika Salo tekivät niistä kaksi. Koivunen teki avausmaalin kolmen sekunnin pelin jälkeen.

”Salo avasi eteenpäin ja Koivunen laukoi. On varmasti historian nopeimpia maaleja salibandyssä”, Myllymäki korosti alun merkitystä.

Kaksi maalia teki myös kakkosketjun Oskari Västilä.

”Kolmoskenttä loi paikkoja, mutta ei nyt tehnyt. Toisaalta heillekään ei tehty maaleja eli sekin onnistui”, Myllymäki arvioi.

PIRKAT kesti päätöserän alussa alivoiman ja pian sen jälkeen Miska Pöysäri teki ylivoimamaalin. Voittomaalin eli 5-3-maalin teki Västilä 49. minuutilla.

Pirkat pelaa kolme seuraavaa otteluaan vieraissa, seuraava on ensi lauantaina Seinäjoella. Seuraava kotiottelu on 28. lokakuuta Blue Foxia vastaan. Kolmesta vierasottelusta keskimmäinen Ilvestä vastaan on 4. lokakuuta tutussa paikassa Kaukajärven Spiral-hallissa.