Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee tänään perjantaina, mutta bioastioita joutuu vielä odottamaan

Myös biokimppoja ja kompostointia koskevien ilmoitusten käsittelyssä on viivettä.

BIOJÄTTEEN lajitteluvelvoite laajenee tänä perjantaina Pirkanmaan jätehuollon alueilla. Kuva: Pirkanmaan jätehuolto

BIOJÄTTEEN lajitteluun käytettävien bioastioiden tilauksissa on ruuhkaa ja astian toimitus kestää normaalia pidempään. Myös biokimppojen käsittelyssä voi mennä useita viikkoja, Pirkanmaan Jätehuolto tiedottaa.

Kompostointi-ilmoitusten käsittely on niin ikään ruuhkautunut. Tällä hetkellä käsittelyssä ovat loppuvuonna 2022 saapuneet ilmoitukset.

Ruuhkien taustalla on lajitteluvelvoite, joka laajenee koskemaan kaikkia asuinkiinteistöjä, myös vapaa-ajan asuntoja, yli 10 000 asukkaan keskustaajamassa Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä. Velvoite tulee voimaan tänä perjantaina.

Lajitteluvelvoitteen laajeneminen tarkoittaa sitä, että tietyllä alueella 1–4 asunnon kiinteistöjen tulee jatkossa lajitella biojätteet erilliseen jäteastiaan tai kompostoida ne kompostorissa. Lajitella voi joko omaan astiaan ja biokimpan yhteiseen astiaan.

Biojätteen voi myös kompostoida, jolloin ei tarvita biojäteastiaa. Tällöin täytyy kuitenkin tehdä kompostointi-ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoitus koskee kaikkia kiinteistöjä, myös vapaa-ajan asuntoja, koko Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella