Uudet parkkialueet avautuvat Suupan tuntumaan lähiaikoina – käyttöönotto voi viivästyä vielä syystä, jolle ei voi mitään

PARKKIPAIKKA-ALUEET Suupan alikulun ja Rantaniityntien vieressä otettaneen käyttöön pikapuoliin.

UUDET parkkipaikka-alueet Rantaniityntien ja Suupan alikulun tuntumassa otettaneen käyttöön ensi viikolla. Meneillään ovat rakentamisen viime silaukset.

Alueet on päällystetty viime viikolla ja tällä viikolla kentille tehdään maalaukset, liikennemerkit sekä asennetaan valaistus. Yhdellä ehdolla, kunnan maanrakennusmestari Rafail Potiris lisää.

”Mikäli säät suovat, paikoituksen maalaukset tehdään tällä viikolla. Niitä ei voida tehdä vesikeleillä.”

LÄHIAIKOINA valmistuvat kentät otetaan käyttöön suunniteltua myöhempään. Alkuperäisen arvion mukaan parkkipaikat olisivat valmistuneet kesäkuun loppuun mennessä.

”Ylempää parkkialuetta täytyi louhia ennakoitua enemmän, koska kallio oli niin pinnassa. Se myöhästytti parkkialueiden valmistumista muutamalla viikolla”, Potiris kertoo.

Lisälouhinta ja viivästys aikataulussa aiheuttaa todennäköisesti ylimääräisiä menoja kokonaiskustannuksiin, joka on alun perin budjetoitu noin 150 000 euroksi.

”Työn pitkittyminen ja louhinta aiheuttaa lisää kustannuksia, mutta samalla rakennekerroksia muutettiin niin, että louhe saatiin käytettyä paikan päällä ja tilausmursketta tarvittiin vähemmän”.

Läntiselle parkkialueelle tulee ilmaiseen käyttöön noin 50 autopaikkaa. Itäiselle puolelle tulee noin 40 autolle pysäköintitiloja, jotka ovat päivisin kunnan luvanvaraisia ja aikarajoitettuja paikkoja, mutta muina aikoina vapaassa käytössä.

PARKKIALUEET parantavat Suupan pysäköintitilannetta, koska tulevaisuudessa muun muassa Suupankujan parkkialue ja sen nelisenkymmentä parkkipaikkaa poistuvat käytöstä asuinrakentamisen vuoksi. Suupankujan tontille on määrä tulla kerrostalo. Tarkka ajankohta rakennuskohteen aloitukselle ei ole tiedossa.

Koska uudet parkkialueet ovat väliaikaisia, ne mahdollisesti poistuvat käytöstä tulevina vuosina alueen maankäytön jatkosuunnitelmien edistyessä.

Pirkkala on visioinut alueelle kerrostaloja, jolloin kuntakeskus laajenee rannoille saakka.

ITÄISTÄ parkkialuetta sivuavan rantareitin rakentaminen etenee niin ikään. Potiriksen mukaan väylää on saatu tähän mennessä tehtyä parisataa metriä. Väylän rakentaminen on tarkoitus saada valmiiksi valaistuksineen syksyllä.

”Osa vihertöistä saattaa jäädä ensi vuodelle.”

Naistenmatkan rantaraitti on kaiken kaikkiaan reilun puolen kilometrin mittainen.