Vanhan kirjaston tontille nousevan 10-kerroksisen Hermionen asunnot tulevat varattaviksi todennäköisesti keväällä – Rakennusyhtiö kertoo arvion rakentamisen aloitusajankohdasta

"Uskomme ja toivomme, että Pirkkalassa riittää vetovoimaa", sanoo Peabin hankekehityspäällikkö Mika Rauhala.

HERMIONE-TALO rakennetaan vanhan kirjaston tontille Suupantien varteen. Kuvassa tontti tammikuussa. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN vanhan kirjaston tontille suunnitellun kerrostalon asunnot tulevat ennakkomarkkinointiin näillä näkymin kevään aikana.

”Paras arvaus on, että keväällä laitamme asunnot ennakkomarkkinointiin”, kertoo Peabin hankekehityspäällikkö Mika Rauhala hankkeen aikataulusta.

Rakennusyhtiö Peab rakentaa kuntakeskuksessa sijaitsevalle tontille 10-kerroksisen talon, johon tulee 43 asuntoa ja katutasoon liiketiloja. Asuntojen koko vaihtelee 30 neliön yksiöistä aina 160 neliön viisihuoneiseen asuntoon asti. Talo on nimetty Hermioneksi J.K. Rowlingin Harry Potter -romaanisarjan noitahahmon mukaan.

Ennakkomarkkinointi tarkoittaa sellaisten asuntojen markkinoimista, joita ei vielä ole rakennettu.

PIRKKALAN Hermione -taloon tulee 10 kerrosta ja 43 asuntoa. Kuvassa taiteilijan näkemys rakennuksesta. Kuva: Peab Oy

RAUHALA arvioi, että asunnoista noin 40 prosentin pitää olla varattuja, ennen kuin talon rakentaminen voidaan aloittaa.

Ukrainan sota ja epävarma maailmantilanne ovat vaikuttaneet myös Peabin liiketoimiin esimerkiksi rakennuskustannusten nousun muodossa.

”Maailmantilanne ei ole helppo varmaan kellekään rakentajalle. Kuluttajat ovat nyt tosi varovaisia”, Rauhala sanoo.

”Mutta uskomme ja toivomme, että Pirkkalassa riittää vetovoimaa. Ja talohan tulee kuitenkin yhteen Pirkkalan parhaista paikoista.”

Pirkkalan kunta myi vanhan kirjaston tontin Peabille vuoden 2022 alussa, kun Peabin korttelisuunnitelma oli valittu parhaaksi 14 lähetetyn ehdotuksen joukosta.

HERMIONE sijoittuu Suupantien ja Suupankujan kulmaukseen, Suupantorin tuntumaan. Lähellä sijaitsee myös uusi katu Viistokuja, joka on niin ikään saanut nimensä Harry Potter -kirjoista. Kuva: Peab Oy