Kymmeniä uusia parkkipaikkoja Suupan tuntumaan rantamaisemiin – alueen maastotyöt liittyvät osittain myös Naistenmatkan rantaraitin rakentamiseen

Kesäkuussa käyttöön otettavat pysäköintipaikat ovat väliaikaisia.

KUVASSA itäinen parkkialue, johon tulee noin 40 pysäköintipaikkaa Rantaniityntien ja Naistenmatkantien väliin Suupan kuntakeskuksen viereen. Suupan alikululle johtavan tien toiselle puolelle rakentuu läntinen pysäköintialue, jonne tulee tilat 50 autolle.

PIRKKALAN kuntakeskuksen tuntumaan tulee kaksi väliaikaista parkkialuetta. Kunta rakentaa alueita Rantaniityntieltä Suupan alikulkua kohti lähtevän kevyen liikenteen väylän molemmille puolille.

Pysäköintialueet valmistuvat arviolta kesäkuun loppuun mennessä. Kunnallistekniikan rakennuttajainsinööri Mikko Kemi kertoo, että läntiselle parkkialueelle tulee ilmaiseen käyttöön noin 50 autopaikkaa. Itäiselle puolelle tulee noin 40 autolle pysäköintitiloja, jotka ovat päivisin kunnan luvanvaraisia ja aikarajoitettuja paikkoja, mutta muina aikoina vapaassa käytössä.

Hinta-arvio uusien parkkialueiden rakentamiselle on noin 150 000 euroa.

PARKKIALUEET parantavat Suupan pysäköintitilannetta, koska tulevaisuudessa muun muassa Suupankujan parkkialue ja sen nelisenkymmentä parkkipaikkaa poistuu käytöstä asuinrakentamisen vuoksi. Suupankujan tontille on määrä tulla kerrostalo. Tarkka ajankohta rakennuskohteen aloitukselle ei ole tiedossa.

Koska uudet parkkialueet ovat väliaikaisia, ne Kemin mukaan mahdollisesti poistuvat käytöstä tulevina vuosina alueen maankäytön jatkosuunnitelmien edistyessä.

Pirkkala on visioinut alueelle kerrostaloja, jolloin kuntakeskus laajenee rannoille saakka.

UUSIEN parkkialueiden maastossa on meneillään puustonkaato. Maastotyöt liittyvät osin myös tulevan rantaraitin linjauksiin.

”Rantaraitti alkaa siis toisen parkkialueen kulmalta. Naistenmatkan rantaraitti toteutusarvio on tulevan kesäkuun ja syyskuun välisenä aikana”, Kemi sanoo.