Viikinsaari on Anitta Ahoselle tuttu stand up -keikoilta, mutta tänä kesänä hän loikkaa kesäteatterin puolelle – ”Stand upista näytteleminen eroaa siinä, että teatteria tehdään ryhmässä”

Koomikkona tunnettu Ahonen ujuttautuu kesän ajaksi juurevan emännän nahkoihin.

ANITTA Ahonen nähdään Viikinsaaren kesäteatterin lavalla tänä kesänä Loma-tunnelmissa. Näytelmä saa ensi-iltansa keskiviikkona.

KLASSIKKOKOMEDIA Loma riemastuttaa Viikinsaaren kesäteatterissa tänä kesänä. Risto Jarvan elokuvaan perustuva näytelmä vie seuramatkalle 70-luvun hengessä musiikin saattelemana. Rooleissa nähdään monia tunnettuja nimiä, joista yksi on Anitta Ahonen.

Lomassa Ahonen ujuttautuu kokemattoman turistin nahkoihin. Hän on Seija Pitkänen, joka osallistuu seuramatkalle ensimmäistä kertaa opettajamiehensä Jukka Keskisen kanssa.

”Ja elämähän on ihmetystä täynnä, kun päästään Rodokselle asti.”

Joistakin periaatteeista on silti hyvä pitää kiinni. Kouluruokalan emäntänä työskentelevä Seija ei pysty luottamaan, että matkakohteen paikalliset herkut olisivat riittävän hyviä. Siksi on otettu mukaan omaa evästä, muikkua ja lihapullia, ja ne syödään salaa. Ahonen ei näiltä osin voi samastua esitettäväänsä.

”En ole kuljetellut omia eväitä koskaan mukana ulkomaan reissulla. Muutoin Seija on sydäntäni lähellä, koska häntä esitän.”

AHONEN on noussut lavoille näyttelijänä aiemminkin. Hän on ollut mukana Sissiteatterin, Ylioppilasteatterin ja viimeisimmäksi Rakastajat-teatterin tuotannoissa. Ehkä tunnetuin hän on kuitenkin stand up -koomikkona, Iso A:na.

”Stand upista näytteleminen eroaa siinä, että teatteria tehdään ryhmässä ja siinä on nopeita vaihtoja. Interiöörejä luodaan mielikuvituksen keinoin.”

Viikinsaari on hänelle tuttu esiintymispaikka stand up -keikoilta. Stand upia nähdään Viikinsaaressa tänäkin kesänä, mutta ei Ahosen esittämänä.

”Täytyy välillä vetää henkeä, koska meillä on Lomasta 34 esitystä. Pitää esitysten välillä elpyä ja käydä Näsijärvessä uimassa, koska Pyhäjärvi tulee tutuksi tänä kesänä.”

TUOTTAJA Satu Söyrinki kertoo Loman tulleen valituksi tämän kesän esitykseksi siksi, että hän muistaa Jarvan elokuvan yhtenä mieleenpainuvimmista elokuvakokemuksista.

”Ja sellainen kokemus se on ollut muillekin, koska ensireaktio on aina: ’se on hauska!’ Ja mitäpä sitä muuta haluaa kesällä ja vielä Viikinsaaressa kuin kokea Rodoksen tunnelman suoraan vuosikymmenien takaa suomalaisturistien silmin. Ja kaikkihan haluavat olla kesällä Lomalla!”

LOMAN tarina alkaa kun pankkivirkailija ja intohimoinen penkkiurheilija Aimo Niemi on lähdössä lomalle. Hän on matkalla Innsbruckin olympialaisiin kannustamaan suomalaisia hiihtäjiä, kunnes erinäisten sekaannusten seurauksena hän huomaa liian myöhään olevansa matkalla etelänlomalle. Eikä matkakohteessakaan asiat suju kuten voisi kuvitella.

Loman Rooleissa nähdään muun muassa Tampereen Teatterin näyttelijä Arttu Ratinen, Kätevästä emännästä tutut Annu Valonen ja Jarkko Tiainen, Hämeenlinnan teatterista Birgitta Putkonen,   tv-sarjasta Korpelan kujanjuoksu ja Tampereenkiälisten uutisten Hönttänä tunnettu Ilkka A. Jokinen.

Kapellimestarina toimii Janne Viitaniemi. Ohjaajana on Ola Tuominen, jonka edellinen Jarvan elokuvan pohjalta tehty ohjaus Mies, joka ei osannut sanoa ei esitettiin niin ikään Viikinsaaren kesäteatterissa.

Loma, Viikinsaaren kesäteatteri, ensi-ilta ke 14.6, esityskausi: 14.6. – 12.8.

Viikinsaaren kesäteatterissa nähdään viitenä iltana 29.6.-11.8. Kuumat stand up-illat, joissa esiintyy muun muassa Jacke  Björklund, Heli Sutela, All Female Panel, Jape Grönroos ja Heikki Vilja. Iltaan voi yhdistää myös risteilyn saareen ja saunomista.