Pirkanmaan rahastolta kaksi apurahaa Pirkkalaan – Matti Mörttinen tutkii Tampereen menestystä, Teemu Palosaari työstää lastenkirjaa

Pirkanmaan rahasto jakoi perjantaina lähes 1,5 miljoonaa euroa maakunnan taiteilijoille ja tieteilijöille.

PIRKKALALAINEN Matti Mörttinen perehtyy seuraavassa tietokirjassaan Tampereen vetovoimaan. Viimeisimmän kirjansa Populismin anatomia hän julkaisi tänä vuonna. Kuva: Antti Jokinen

SUOMEN Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto jakoi vuosijuhlassaan perjantaina lähes 1,5 miljoonaa euroa maakunnan taiteilijoille ja tieteilijöille.

Rahasto myönsi juhlassa yhden palkinnon ja 114 apurahaa, joiden arvo on yhteensä 1 449 500 euroa. Pirkkalaan apurahoja tuli tänä vuonna kaksi.

Pirkkalalaiselle Matti Mörttiselle myönnettiin Yrjö ja Marjatta Juharin rahastosta 7 000 euroa Tampereen menestystarinaa ja vetovoimaa käsittelevän tietokirjan kirjoittamiseen.

Valtiotieteiden tohtori Teemu Palosaari ja sarjakuvataiteilija Jukka Tilsa saivat Yleisrahastosta 6 500 euron apurahan runoja ja sarjakuvaa yhdistävän lastenkirjan valmistamiseen.

MATTI Mörttinen on kokenut toimittaja ja tietokirjailija, joka on käsitellyt aiemmissa kirjoissaan esimerkiksi populismia, presidentti Sauli Niinistöä ja yhteiskunnan lasikattoja murtaneita naisia.

Pirkkalassa syntynyt Teemu Palosaari työskentelee Ylellä lastenohjelmien toimittajana, ja hän on käsikirjoittanut ja ohjannut useita lasten tv-sarjoja sekä tehnyt lastenmusiikkia. Oriveden Eräjärveltä lähtöisin oleva Jukka Tilsa on Puupää-hatulla palkittu sarjakuvapiirtäjä, jonka sarjakuville ominaista on absurdi huumori ja hassutteleva kielenkäyttö.

Pirkanmaan rahastoon saapui tänä vuonna 1 177 hakemusta, joiden yhteenlaskettu hakusumma oli 25 117 000 euroa. Viime vuonna hakemusmäärä oli 1 168 ja hakusumma 23 494 421 euroa.