Joko multasormia syyhyttää? Vai mietitkö kotimaisten talvitomaattien vastuullisuutta energiankäytön näkökulmasta – Kohta pääset inspiroitumaan Puutarha ja lähiruoka -teeman jutuista

PUUTARHA ja lähiruoka -teemassa on esillä myös vuoden vihannes, porkkana. Kuva: Katariina Rannaste

MITEN muutat kesäisin kuivuudesta laikkuisen nurmikontapaisen pörriäisten paratiisiksi? Vinkkejä kukkaniityn perustamiseen kotipihaan antaa urbaaniin lähivihreään työnkin puolesta perehtynyt kukkaniittyfani.

Jos sinuakin harmittaa kaupan ruukkuyrttien nuupahtaminen lähes saman tien, nyt saat neuvot, joilla ne voi saada kasvamaan kotona uuttakin satoa.

Tieliikenteen melua pihalla on mahdollista ainakin vaimentaa kotipihassa sopivilla aidoilla, ja aidan meluntorjuntaominaisuuksia voi parantaakin. Myös kasvillisuuden avulla melua voi torjua. Tähän asiaan on omat määräyksensä, joista kannattaa ottaa ensin selvää, ennen kuin alkaa meluaitaa pystyttää.

Pitääkö kotimaisia tomaatteja saada ympäri vuoden, saattaa moni miettiä, etenkin jos talvitomaattien hinta on moninkertainen ulkomailta lennätettyihin verrattuna? Otimme selvää myös Suomessa pimeän ja kylmän keskellä kasvatettujen tomaattien vastuullisuudesta erityisesti energiankäytön näkökulmasta.

Heti vapun jälkeen, 3. toukokuuta ilmestyy Puutarha ja lähiruoka -teema, jonka avulla pääset jo fiilistelemään alkavaa kasvukautta ja kenties keksimään omalle pihalle tai parvekkeelle uudenlaista vihreää kasvamaan. Se on lähiruokaa, jos mikä.