Pirkkalalaiset Lego Masters -kilpailijat putosivat kisasta ensimmäisinä

Tuomari ei innostunut Alisa Ala-Salomäen ja Mika Mäkisen rakentamasta Länsi-Lapista.

PIRKKALAN Lepomoisiossa asuvat Alisa Ala-Salomäki ja Mika Mäkinen karsiutuivat Lego-taitureiden kilpailusta. Kuvassa he esittelevät kotinsa Lego-rakenteluhuoneen aarteita. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALALAISTEN Alisa Ala-Salomäen ja Mika Mäkisen kilpailu Lego Masters Suomi -tv-sarjassa päättyi lyhyeen. Ala-Salomäki ja Mäkinen olivat ensimmäinen pari, joka pudotettiin kisasta pois.

Pudotus nähtiin tv:ssä sunnuntaina sarjan toisen kauden toisessa jaksossa.

Lego Masters -sarjassa kahden hengen joukkueet rakentavat Lego-palikoilla erilaisia rakennelmia annetun aiheen ja aikarajan puitteissa. Tuomari arvioi suoritukset, ja joukkueita karsitaan sarjan edetessä.

TOISESSA jaksossa kilpailijoiden piti tehdä legoista Suomen eri alueita kuvaavia rakennelmia. Kisan tuomari, Lego Groupin Esa Nousiainen ei innostunut Ala-Salomäen ja Mäkisen tulkinnasta Länsi-Lapista ja kolmen valtion rajapyykistä.

Nousiaisen mielestä pari oli käyttänyt vesialueen kerrokselliseen rakentamiseen liikaa aikaa viimeistelyn ja yksityiskohtien kustannuksella.

Jakson voi katsoa jälkeenpäin MTV Katsomo -palvelusta. Jakson katsominen vaatii palveluun kirjautumisen.

Pirkkalainen haastatteli Lepomoisiossa asuvaa pariskuntaa ennen sarjan alkua. Tuolloin Ala-Salomäki ja Mäkinen kuvailivat sarjan kuvausten olleen tunteiden sekoitus, jonka aikana suusta pääsi välillä kirosanojakin. Kisaajien yhteishenki tuntui kuitenkin hyvältä.