Pirkkalan vaalipäivään on mahtunut pitkiä jonoja, vaalikahveja leirikoulun hyväksi ja virpovia trulleja – Katso aurinkoinen kuvakooste äänestyspaikoilta

Palmusunnuntaina Pirkkalassa ovat olleet liikkeellä niin äänestäjät kuin nuoret virpojatkin.

ANNI ja Juho Reinvallin perhe kävi sunnuntaina sekä Kirkonkylän koululla äänestämässä että virpomassa naapurustossa. Pieninä virpojina toimivat Armi (kuvassa) ja Eevi Reinvall. Armin virpomapalkkoihin lukeutui ainakin suklaamunia ja kettukarkkeja. Mukana menossa oli myös Tippa-koira.

EDUSKUNTAVAALIEN varsinainen vaalipäivä näyttää saaneen pirkkalalaiset hyvin liikkeelle. Ajoittain kunnan äänestyspaikoilla on piisannut sunnuntaina väkeä jonoksi asti.

Lisää vilkkautta aurinkoiseen päivään ovat tuoneet pienet pääsiäisnoidat ja muut virpojat. Esimerkiksi Pirkkalan Kirkonkylällä asuva Reinvallin perhe oli yhdistänyt samalle reissulle virpomisen ja äänestämisen.

Perheen aikuiset Anni ja Juho Reinvall hoitivat äänestämisen Kirkonkylän koululla, ja nuoret Armi ja Eevi Reinvall vaihtoivat naapurustossa virpomavitsoja herkkupalkkoihin.

Pirkkalainen-lehti kävi tutustumassa äänestyspäivän hulinoihin kolmessa äänestyspaikassa Kirkonkylän, Nuolialan ja Kurikankulman kouluilla.

ÄÄNESTYSAIKAA on sunnuntaina kello 20:een asti.

Pirkkalainen kertoo maanantaina verkkosivuillaan muun muassa vaalien tuloksista, kunnan äänestysaktiivisuudesta ja paikallisten ehdokkaiden äänisaaliista.

JUKKA YLI-KORHONEN saapui äänestämään Kirkonkylän uuden koulurakennuksen valoisaan aulaan sunnuntaina aamupäivällä. Moni kirkonkyläläinen äänestäjä pääsi sunnuntaina ensimmäistä kertaa tutustumaan koulun uusiin tiloihin.
VAALITOIMITSIJAT Pirjo Kivelä (vas.) ja Heidi Sievari kertoivat, että väkeä oli ollut aamupäivällä mukavasti liikkeellä.
JARI SANDELIN äänesti Kirkonkylän koululla. Aurinkoinen sää hellii sunnuntaina liikkeellä olevia.
VAIKKA korona-aika on jo taaksejäänyttä elämää, on äänestyspaikoilla tarjolla kasvomaskeja ja käsidesiä.
VAALITOIMITSIJA Kauko Järvensivu leimasi Hanna Wellingin vaalilipun Kirkonkylän koululla.
VEIKKO ja Reet Viinamäki saapuivat Kirkonkylän koululle äänestämään.
TUULA ja Tauno Isotalo poistuivat koululta aamupäivällä sujautettuaan äänestysliput onnistuneesti uurnaan.
NUOLIALAN koululla sijaitsevat sekä Loukonlahden että Killon äänestyspaikat. Loukonlahtelainen Raija Lehtimäki äänesti Nuolialan kirjaston viereisellä äänestyspisteellä. ”Äänestin taktisesti enkä tunteella. Ajattelin kokeilla vaihteeksi näin päin”, Lehtimäki kertoi.
LOUKONLAHTELAISET Konsta Piispanen ja Sini Lähteenmäki olivat ottaneet äänestysreissulle kaveriksi Omar-koiran.
LOUKONLAHDESSA asuva Annika Rytövuori lähti äänestyspaikalta Nuoliala-keskukselta.
NUOLIALAN koulun 5B-luokka piti äänestyspaikalla pääsiäis- ja vaalikahviota. Tavoitteena oli kerätä rahaa elokuulle suunniteltuun leirikouluun, joka pidetään Kuusamossa nuoriso- ja matkailukeskus Oivangissa. Viidesluokkalaista Mico Johanssonia urakassa auttoivat Elina ja Ilkka Johansson (punaisessa paidassa).
KAHVION tarjoilut maistuivat Meeri Sahille (vas.), Pentti Jokiselle, Raija Lehtimäelle ja Kaija Villbergille. Jyväskyläläinen Sahi oli käymässä Pirkkalassa ja kertoi lähteneensä Jokisen henkiseksi tueksi äänestyspaikalle. Iltapäivällä edessä oli kotimatka Jyväskylään ja käynti omalla äänestyspaikalla. ”Ilman muuta olisi parempi, jos äänestää saisi muuallakin kuin omalla alueella”, Sahi sanoi.
KURIKAN äänestysalueen äänestyspaikkana toimii Kurikankulman koulu. Koulun saliin riitti jonoa puolenpäivän jälkeen.
LIISA ja Matti Värälä odottivat vuoroaan Kurikankulman koululla, jossa jono kiemurteli salista käytävää pitkin eteiseen asti. ”Jonoa on yllättävän paljon”, totesi Liisa Värälä. Onneksi jono myös eteni rivakasti.
HEIDI ja Jussi Laiho olivat varustautuneet äänestysreissulle järkevästi aurinkolaseilla.
ÄÄNESTYSPAIKAT ovat sunnuntaina auki kello 20:een asti. Pirkkalainen-lehti kertoo vaalien tuloksista maanantaina verkkosivuillaan.