Pirkkalalainen some-terapeutti Ville Merinen oli Nuorten vaalien suosituin ehdokas Pirkanmaalla, kärjessä myös Veli-Matti Ahtiainen

Nuorten vaalit ovat epäviralliset vaalit, joissa alle 18-vuotiaat nuoret äänestävät eduskuntavaalien ehdokkaita.

PIRKKALASSA asuva Ville Merinen tekee Tiktokiin ja Instagramiin videoita käyttäjänimellä Terapeuttiville. Kuva: Anna Haapavaara

PIRKKALALAINEN eduskuntavaaliehdokas Ville Merinen (sd.) vei voiton Nuorten vaaleissa Pirkanmaalla.

Nuorten vaalit ovat epäviralliset vaalit, joissa alle 18-vuotiaat nuoret äänestävät eduskuntavaalien todellisia ehdokkaita. Vaalien tarkoituksena on opettaa nuoria äänestämään ja madaltaa kynnystä äänestämiseen myös varsinaisissa vaaleissa. Pirkanmaalla vaaleissa äänesti 10 266 nuorta.

Psykoterapeuttina ja mielenterveysaiheisten sosiaalisen median videoiden tekijänä tunnettu Merinen oli pirkanmaalaisten nuorten keskuudessa suosituin ehdokas 881 äänellä. Koko maan tuloksissa Merinen hävisi vain Youtube-videoiden tekijänä tunnetulle Pasi Viheraholle (ske.).

Pirkanmaan tuloksissa kärkeen nousi myös pirkkalalainen Veli-Matti Ahtiainen (ps.). Hän keräsi Pirkanmaalla neljänneksi suurimman äänipotin, 245 ääntä.

PIRKKALALAINEN Veli-Matti Ahtiainen työskentelee Valkeakosken ammattiopistossa autoalan lehtorina. Kuva: Antti Jokinen

YHTENÄ syynä Ville Merisen hyvälle menestykselle voi pitää hänen aktiivisuuttaan nuorten suosimissa sosiaalisen median palveluissa, kuten Tiktokissa ja Instagramissa. Merinen tekee molempiin sisältöä käyttäjänimellä Terapeuttiville.

“Jos haluaa menestyä nuorten keskuudessa ja aktivoida nuoret äänestämään, on tärkeää olla niissä kanavissa, joita nuoret seuraavat”, kommentoi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntija Silja Uusikangas järjestön tiedotteessa.

Veli-Matti Ahtiainen puolestaan työskentelee nuorten parissa. Hän toimii autoalan lehtorina Valkeakosken ammattiopistossa. Lisäksi Ahtiainen kuuluu Pirkkalan kunnanvaltuustoon ja kunnanhallitukseen.

Pirkanmaalaisten nuorten suosituimmaksi puolueeksi Nuorten vaaleissa nousi SDP ja koko maan tasolla perussuomalaiset.

Juttua päivitetty 24.3. klo 15.10: Lisätty otsikkoon ja juttuun Veli-Matti Ahtiaista koskevat osuudet sekä Ahtiaisen kuva.