Älä hätäänny, jos et ole vieläkään saanut postilaatikkoon ilmoitusta äänioikeudesta – Pirkkalan vaalilautakunta kertoo, mistä voi olla kyse: ”Kannattaa tarkistaa”

Tieto omasta äänestyspaikasta löytyy äänioikeusilmoituksesta, joka on lähetetty jokaiselle äänioikeutetulle.

PIRKKALAN keskusvaalilautakunnan sihteeri Emmi Koskimies kertoo, että äänioikeusilmoituksen voi saada nykyään myös sähköisenä. Taustalla näkyvässä Pirkkalan pääkirjastossa sijaistee toinen Pirkkalan alueella sijaitsevista ennakkoäänestyspaikoista.

KUTEN monet jo tietävätkin, eduskuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Sen sijaan varsinaisena vaalipäivänä 2. huhtikuuta äänestäjän on oltava tarkkana, sillä silloin äänestys onnistuu vain oman äänestyalueen äänestyspaikassa.

Eduskuntavaalien vaalipiiri ja äänestyspaikka määräytyvät 10.2.2023 väestötietojärjestelmässä olevan asuinpaikan perusteella. Tieto omasta äänestyspaikasta löytyy äänioikeusilmoituksesta, joka on lähetetty jokaiselle äänioikeutetulle.

Vaan mitä jos äänioikeusilmoituksen sisältävää kuorta ei näy eikä kuulu?

PIRKKALASSA vaalien järjestelyistä vastaa keskusvaalilautakunta. Lautakunnan sihteerinä toimiva kunnan erityisasiantuntija Emmi Koskimies kertoo, että huoleen ei ole syytä, vaikka äänioikeusilmoitusta ei olisi vielä tähän päivään mennessä kolahtanut postilaatikkoon.

”Äänioikeutetut, jotka ovat ottaneet Suomi.fi -viestit käyttöön saavat paperipostin sijasta ilmoituskortin kyseiseen palveluun. Kannattaa siis tarkistaa sieltä, jos ilmoitus ei ole tullut postitse kotiin”, Koskimies ohjeistaa.

Asia voi tulla joillekin yllätyksenä, sillä yleisesti ottaen ihmiset ovat tottuneet saamaan ilmoituksen paperisena kirjekuoressa kotiin. Suomi.fi-palvelun viesteihin niitä on ollut lähetetty vuodesta 2019 lähtien, jos kansalainen on ottanut Suomi.fi-viestit käyttöön.

Suomi.fi on Digi- ja väestöviraston virallinen verkkopalvelu.

Tarvittaessa oman ilmoituskortin sisältöä voi tiedustella Digi- ja väestöviraston puhelinpalvelusta. Oman äänestyspaikan voi tarkistaa myös puhelimitse oikeusministeriön vaalipalvelusta.

Ennakkoäänestys Pirkkalassa 22.-28.3.

Pääkirjasto (Suupantori 2)
Ke–pe 22.–24.3. klo 10–19
La–su 25.–26.3. klo 10–15
Ma–ti 27.–28.3. klo 10–20

Citymarket (Palmrothintie 2)
Ke–pe 22.–24.3. klo 10–19
La–su 25.–26.3. klo 10–16
Ma–ti 27.–28.3. klo 10–20

Vaalipäivän 2.4. äänestyspaikat Pirkkalassa

Kirkonkylä: Kirkonkylän koulu (Anian rantatie 97)
Kyösti: Pirkkalan pääkirjasto (Suupantori 2)
Naistenmatka: Pirkkalan yhteislukio (Urheilutie 11)
Kurikka: Kurikankulman koulu (Aittokorventie 2)
Loukonlahti: Nuoliala-keskus eli Nuolialan koulu (Kouluportinkuja 5)
Killo: Nuoliala-keskus eli Nuolialan koulu (Kouluportinkuja 5)
Toivio: Toivion koulu (Korpitie 13)

Tarkista oma vaalipäivän äänestyspaikkasi sinulle lähetetystä äänioikeusilmoituksesta.