Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa pian – Katso tästä äänestyspaikat ja -ajat Pirkkalassa

Pirkkalassa voi äänestää ennakkoon pääkirjastossa ja Partolan Citymarketissa.

ENNAKKOÄÄNESTYS eduskuntavaaleissa alkaa tulevan viikon keskiviikkona. Noin vuosi sitten pirkkalalaiset käyttivät äänioikeuttaan aluevaaleissa. Kaisa Kallioluoma antoi vaalilipukkeensa Kauko Järvensivun leimattavaksi Kirkonkylän koululla tammikuussa 2022. Kuva: Antti Jokinen

EDUSKUNTAVAALIEN ennakkoäänestys alkaa koko maassa 22. päivä maaliskuuta eli ensi viikon keskiviikkona.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta. Äänioikeutetut voivat kuitenkin antaa äänensä jo sitä ennen äänestämällä ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa Suomessa tai ulkomailla. Ennakkoäänestys päättyy tiistaina 28. maaliskuuta.

Pirkkalassa ennakkoäänestysmahdollisuus järjestetään kahdessa paikassa: kuntakeskuksessa Pirkkalan pääkirjastossa ja Partolan kauppakeskusalueella Citymarketissa.

Ennakkoäänestykseen tarvitaan mukaan henkilöllisyystodistus, kuten henkilökortti tai ajokortti. Oman ehdokkaan ehdokasnumeron voi selvittää etukäteen esimerkiksi oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelusta, ehdokkaiden mainoksista tai tiedotusvälineistä. Jos äänestysmerkinnän teko ei itseltä onnistu esimerkiksi terveydentilan vuoksi, vaalivirkailija tai tehtävään pyydetty avustaja voi auttaa.

Ennakkoäänestyspaikat Pirkkalassa

Pääkirjasto (Suupantori 2)
Ke–pe 22.–24.3. klo 10–19
La–su 25.–26.3. klo 10–15
Ma–ti 27.–28.3. klo 10–20

Citymarket (Palmrothintie 2)
Ke–pe 22.–24.3. klo 10–19
La–su 25.–26.3. klo 10–16
Ma–ti 27.–28.3. klo 10–20

Varsinaisen vaalipäivän 2.4. äänestyspaikat voit tarkistaa Pirkkalaisen aiemmasta jutusta.