Sari Essayah translaista Pirkkalassa: ”Mitä jos tytöt haluavat pojiksi siksi, että ajattelevat sukupuolen olevan ahdistuksensa ja vaikeuksiensa syynä?”

Translaki nostaa yhä tunteita kristillisdemokraattien kannattajissa - puolueen tähtäimessä myös "vaikeita päätöksiä, koska valtion rahoituspohja on murentumassa".

”APOSTOLINKYYTI on minusta ja kristillisistä paras kulkumuoto”, vitsaili kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kävelyn maailmanmestari Sari Essayah Pirkkalassa, kun Pirkkalainen-lehti kysyi onko puolueella arvoperusteista kantaa raitiotien ja bussiliikenteen paremmuudesta. Pirkkalassa kristilliset ovat kampanjoineet tiukasti bussien puolesta.

EDUSKUNNASSA jo hyväksytty translaki herätti tunteikkaimmat puheet, kun kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vieraili maanantaina vaalitilaisuudessa Pirkkalan Partolassa.

Translaki mahdollistaa juridisen sukupuolen vaihtamisen täysi-ikäisenä pelkän ilmoituksen perusteella, ilman lääkärintodistusta.

”Hirveän omituinen laki. Mitä jos pienellä paikkakunnalla alkaa olla tyttöjä, jotka haluavat olla poikia siksi, että ovat ahdistuneita ja ajattelevat sukupuolen olevan syynä heidän vaikeuksiin”, Essayah totesi.

Lain mukaan henkilön on tekemässään selvityksessä todettava, että kokee kuuluvansa pysyvästi vahvistettavaan sukupuoleen. Sukupuolen vahvistamisen voi silti tehdä jopa useammin kuin kerran vuodessa, jos uudelle muutokselle on painavia syitä.

”Peruutetaan translaki”, sanottiin yleisöstä. Essayah totesi, että ainakin diagnoosivaatimus olisi pitänyt sisällyttää sukupuolen vaihtamiseen.

KRISTILLISDEMOKRAATTIEN puheenjohtajaa olivat Pirkkalan Partolassa vastassa paikalliset kannattajat.

ESSAYAH tiivisti puolueensa tavoitteina olevan Suomen suunnanmuutos niin, että velkaantuminen loppuu. Sitä varten puolue on valmis muutoksiin, jotka vähentäisivät työttömien ansioturvaa ja ay-liikkeen asemaa Suomessa.

”Kannatamme ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan porrastamista sekä sen maksamista kaikille, ei pelkästään liittoon kuuluville”, Essayah totesi.

”Valtion rahoituspohja on murentumassa. Vaikeita päätöksiä on lykätty ja olemme velkaantuneet”, Essayah sanoi.

Puolueen valtion talouden kahden miljardin tasapainotuslistalla on myös alkoholi-, tupakka- ja sokeriverojen korotus ja ”soten korjaussarja”, jonka on laatinut KD:n pirkkalalainen puoluevaltuuston puheenjohtaja Riitta Kuismanen. Myös sosiaaliturvan uudistus ja ylimääräisistä sotekiinteistöistä eroon hankkiutuminen ovat keinoja tehdä talouden suunnanmuutos.

PIRKKALAINEN kysyi Essayahilta, onko puolueella arvopohjaista kantaa siihen, onko bussi vai raideliikenne oikea tapa kulkea. Pirkkalassa puolueen valtuutetut ovat kampanjoineet bussien puolesta.

”Ei ole. Apostolinkyyti on paras ja päästöttömin tapa liikkua kristillisistä”, kävelyn maailmanmestaruuden ja muita arvomitaleja voittanut Essayah hymyili.

”No tämä oli vitsi. Älä laita lehteen, että kristilliset haluavat suomalaisten liikkuvan vain jalkapatikassa. Autoilua ei puolue halua alkaa rajoittaa, sillä monin paikoin Suomessa auto on välttämättömyys”, puheenjohtaja lisäsi.