Eveliina Piippo tänään tulessa MM-Planican viestijoukkueessa – katso Pirkkalan tähden juniorivuosien kuvia hiihtouran varrelta

Lähetys Planican MM-kisojen vapaan tyylin kympiltä alkaa tiistaina kello 13.30.

PIRKKALAN Hiihtäjien kasvatti Eveliina Piippo kisaa tänään Planican MM-kisoissa Suomen viestijoukkueessa. Vuonna 2009 Pirkkalainen-lehti kertoi, että Pirkkalan Hiihtäjien 12-vuotiaat tytöt menestyivät Pirkkalan hiihdoissa 141 kovan tekijän joukossa hienosti. Kuvassa oikealla oleva Annika Pajula tuli sarjassaan hopealla ja Eveliina Piippo oli kolmas. Kuva: Jouko Karppanen

PIRKKALAN Hiihtäjien kasvatti Eveliina Piippo edustaa Planican MM-kisoissa tänään torstaina Suomea viestijoukkueessa. Kisa alkaa kello 13.30 ja sen voi seurata suorana TV 2:ssa.

Suomen viestin aloittaa perinteisellä tyylillä Johanna Matintalo. Toisen perinteisen osuuden lykkii Kerttu Niskanen. Eveliina Piippo lähtee ladulle vapaalla tyylillä kolmannella osuudella ja lähettää tämän jälkeen matkaan Suomen ankkurin Krista Pärmäkosken.

Piippo edusti Pirkkalan Hiihtäjiä vuoteen 2014 asti. Alla galleriassa pieni otos Pirkkalaisen arkistoista löytyviä kuvia Piipon uran varrelta. Saat kuvat suuremmiksi klikkaamalla.

Suomen naisten viestijoukkue on perinteisesti ollut hyvissä mitaliasetelmissa, mutta Planicassa koko hiihtokaarti on ollut hiukan alavireessä.

Mitalimahdollisuuksiin vaikuttaa paljon jo kahden ensimmäisen osuuden sujuminen perinteisellä. Jos Suomi on mitalin tuntumassa, Piipon tehtävä on pitää asemia kolmannella osuudella ja jättää mitalin kohtalo hyvän kirinaisen Kristiina Pärmäkosken ratkaistavaksi.

NUORI Eveliina Piippo palkittiin Pirkkalan Hiihtäjien kauden päättäjäisissä seuran parhaana yhdessä toisen lupauksen Eevert Toivosen kanssa vuonna 2011. Tuolloin Piippo oli sijoittunut ikäluokkansa kärkikisoissa 18:nneksi 13-vuotiaiden sarjassa.

Yhdistelmäkisassa Eveliina Piippo harmittavasti kaatui perinteisen osuudella, mutta hiihti tämän jälkeen lupaavan vapaan tyylin osuuden.

Mielimatkallaan kymmenen kilometrin vapaalla Piippo oli 16:s. Kova sijoitus maailman valioiden joukossa ei tyydyttänyt tavoitteellista urheilijaa. Vielä muutama kilometri ennen maalia Piippo oli loistavissa asemissa, mutta loppu sujui tahmeasti ja haastattelussa Pirkkalan kasvatti arveli sortuneensa välillä liian kovaan vauhtiin.

PIIPPO (24) kertoi ajatuksiaan Pirkkalaisen toimittajalle lomaillessaan joulun aikaan 2022 lapsuudenkodissaan. Pidemmän tähtäimen suuri unelma on menestyä olympialaisissa Italiassa 2026. Voit lukea koko artikkelin täältä.

”Haluan olla kymmenen parhaan joukossa ja palkinnoilla, enkä sijoilla 10.-20.”, Piippo totesi tuolloin.

Vuosina 2015-2017 Piippo voitti nuorten SM-kisoissa kuusi kultaa. Nuorten MM-kisoissa Lahdessa 2019 hän saavutti hopeaa.

Piippo muutti Pirkkalaan kolmevuotiaana. Seura oli syksyyn 2014 asti Pirkkalan Hiihtäjät. Lukioikäisenä hän muutti Vuokattiin urheilulukioon.

Hiihdon MM-kisat Planicassa. Naisten 4 x 5 kilometrin viesti to 2.3. klo 13.30.