Pirkkalan Kurikassa asuva Akseli Pesu sivakoi nuorten SM-kultaa – viikonloppuna edessä on uusi haaste

Akseli Pesu nappasi kultaa 18-vuotiaiden perinteisen tyylin 10 kilometrin hiihdossa.

PIRKKALALAINEN Akseli Pesu hiihti sunnuntaina Espoossa uransa ensimmäisen nuorten SM-kullan. Arkistokuva: Juha Aaltonen

LEMPÄÄLÄN Kisaa edustava, mutta Pirkkalan Kurikassa asuva Akseli Pesu juhli viime sunnuntaina Espoossa uransa ensimmäistä nuorten hiihdon SM-kultaa. Hän voitti 18-vuotiaiden 10 kilometrin perinteisen tyylin kilpailun ajalla 26.58,1.

”Kilpailu oli tasainen ja jännittävä. Kuulin väliajat ja viimeisellä lenkillä kuulin olevani tasoissa Leevin kanssa”, Pesu sanoi.

Lauantaina sprintin kultaa juhlinut Hollolan Leevi Passila hävisi lopulta Akselille 3,2 sekuntia. Akseli oli sprintissä kahdeksas.

”Sprintti sujui hyvin. Alkuerässä oli sählinkiä, mutta pääsin irti ja voitin sen. Välierissä olin ensimmäisessä erässä neljäs. Toinen välierä oli nopeampi ja sieltä menivät finaaliin myös kolmas ja neljäs”, Akseli sanoi.

PERJANTAINA vapaan tyylin 10 kilometrillä Akseli oli neljäs. Pronssia otti seurakaveri Antti Urvanta. Akseli hävisi hänelle noin kymmenen sekuntia.

”Ensi viikonloppuna on Virossa kolmipäiväiset PM-kisat”, Akseli kertoi lähitulevaisuudesta.

Talven ensimmäisissä nuorten SM-hiihdoissa helmikuun puolivälissä Lieksassa Akseli otti pronssia perinteisen tyylin 20 kilometrillä sekä hopeaa viestissä.