Voi onnettomuus! Pirkkain naisten 4-0 -johdon sulaminen johti putoamiseen: ”Se saattoi tuntua turvalliselta, mutta eihän se sitä ollut”

Pirkkain salibandynaiset putosivat F-liigan B-lohkosta ykkösdivisioonaan.

TUNNELMAT olivat apeat häviöpelin jälkeen, kun Pirkat oli pudonnut salibandyn F-liigan B-lohkosta johdettuaan runkosarjan päätösottelua 4-0. Voitto olisi tiennyt nousukarsintapaikkaa.

PIRKAT olisi lauantaina selviytynyt karsimaan kaudeksi 2023-24 naisten salibandyliigaan, jos se olisi voittanut O2-Jyväskylän. Voitto olisi tuonut viidennen sijan B-lohkossa ja kausi olisi jatkunut nousukarsintaotteluilla neljänneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Sen sijaan Pirkat kadotti 4-0-johdon 5-6-tappioksi ja tappio johti pysymiseen kuudentena. Sijoille 6.-8. sijoittuneet pelaavat ensi kaudella ykkösdivisioonassa.

Se saattoi tuntua turvalliselta, mutta eihän se sitä ollut

”Alku oli erinomainen ja johdimme toisen erän alussa 4-0. Se saattoi tuntua turvalliselta, mutta eihän se sitä ollut. Kun kaveri teki maalin ja sitten toisen, niin peliin hiipi epävarmuus. Tilanteisiin ei menty täysillä”, mietti Pirkkain valmennustiimiin joulutauolla liittynyt Jorma Vilonen.

Pirkat oli ennen ottelua kaksi pistettä perässä ÅIF:ää. Sillä oli vastassa päätöskierroksella kotisalissaan Sipoossa varma putoaja Helsinki United, mutta helsinkiläisillä riitti motivaatiota hakea selvä vierasvoitto.

”ÅIF-pelin tilannekehitystä ei kerrottu pelaajille pelin aikana. Ei haluttu lisäpaineita heille”, Vilonen sanoi.

Toiminnanjohtaja Niina Kuhlman kertoi sunnuntaina, että naiset saavat ensi kaudeksi uuden valmentajan. Nimestä ei vielä ollut täyttä varmuutta.

Pirkat aloitti kauden melko hyvin, mutta loka-marraskuussa tuli viiden ottelun tappioputki. Esimerkiksi ÅIF:ää vastaan saatiin yhdeksästä mahdollisesta pisteestä vain kaksi.