AKT lakossa, jäteastiat tyhjenevät Pirkkalassa, mutta eivät välttämättä Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä

"Jos jätteitä on mahdollista varastoida kotona esim. parvekkeella, tämä helpottaa ympäristön siistinä pysymistä", neuvoo Pirkanmaan Jätehuolto Oy lakon piirissä olevia talouksia.

SEKA- JA MUOVIJÄTEASTIOITA voi jäädä tyhjentämättä kuljetusalan lakon takia useassa kunnassa. Pirkkalan säiliöntyhjennyksiin lakolla ei nykylaajuudessa ole vaikutusta.

AUTO- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n lakko vaikuttaa myös jätteenkuljetuksiin. Vaikutuksia on jo nyt Nokialla, Tampereella ja Ylöjärvellä, mutta ei ainakaan toistaiseksi Pirkkalassa.

Kaksi kuljetusliikettä Pirkanmaan Jätehuollon 19:stä jätteenkuljetuksia hoitavasta liikkeestä kuuluu lakon piiriin. Näiden liikkeiden urakoimilla alueilla jäteastioita voi jäädä tyhjentämättä lakon aikana 15.–21.2.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy tiedottaa, että lakon takia tyhjentämättä voi jäädä sekajäteastioita Tampereen keskustassa, Hervannassa, Kaukajärvellä, Pispalassa sekä Nokialla ja Ylöjärvellä.

Muovipakkausastioiden tyhjennyksissä voi olla ongelmia Tampereella keskustasta länteen.

Muiden jäteastioiden, säiliöiden ja lietteiden tyhjennykset toimivat normaalisti. Myös jäteasemat ja jätekeskukset palvelevat normaalisti.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy neuvoo nyt lajittelemaan, pakkaamaan ja litistämään jätteet hyvin.

”Kannattaa varautua siihen, että omaa astiaa ei näillä alueilla tyhjennetä normaalisti. Koska kyseessä ovat pääasiassa sekajäteastiat, tehokkaalla lajittelulla voi edesauttaa sitä, että jätteet mahtuvat astioihin. Jätteet kannattaa myös pakata ja litistää tavallista huolellisemmin, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon kuljetuspäällikkö Miia Siukola.

”Näin varmistetaan se että linnut ja muut eläimet eivät levitä jätteitä kiinteistöjen pihoilla. Ja jos jätteitä on mahdollista varastoida kotona esim. parvekkeella, tämä helpottaa ympäristön siistinä pysymistä”, Siukola toteaa.

”Jos jäteastian tyhjennys jää välistä, tyhjennetään astia seuraavan kerran normaalin tyhjennysrytmin mukaisesti. Väliin jääneitä ja ylimääräisiä tyhjennyksiä ei voida tehdä. Lakon loputtua pyrimme palaamaan normaaliin aikatauluun mahdollisimman nopeasti. Tämä ei edellytä asiakkailta yhteydenottoa meille päin”, kertoo Siukola.

Ajantasaisin tieto lakon vaikutuksista löytyy Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta.