Sarjakärki SaiPa liian kova Pirkkain naisille vieraissa

PIRKKA-puolustaja Essi Lehtonen joutui muun joukkueen tavoin tunnustamaan sarjakärki SaiPan kovuuden sunnuntaina Lappeenrannassa. Kuva: Esa Takalo

PIRKAT kukisti lauantaina Helsinki Unitedin vieraissa 6-5 naisten F-liigan B-lohkossa, mutta hävisi sunnuntaina Lappeenrannassa sarjakärki SaiPalle 5-9.

Oona Eerola ja Henriikka Järvi tekivät Helsingissä kaksi maalia, Järvi teki voittomaalin ylivoimalla. SaiPaa vastaan tehokkain oli Erika Laine myös kahdella maalilla.

Kuudentena oleva Pirkat kohtaa viimeisessä runkosarjan ottelussaan 18. helmikuuta sarjakakkosen 02-Jyväskylän.

Pinja Myllymäki on pistepörssissä viides saldolla 16+15=31 ja Järvi kahdeksas saldolla 19+9=28.

Karsinnat uhka Pingviineille

PINGVIINIEN tilanne II divisioonan Hämeen lohkon peräpäässä synkkeni lisää viime lauantaina, kun Kangasalan Kisa-Eagles voitti kotihallissaan 6-5. Vieraat aloittivat hyvin ja johtivat 3-1, mutta kotijoukkueen aikalisän jälkeen tilanne tasoittui.

Samuli Tallgren teki kaksi maalia, samaan pääsi edellisessä ottelussa hattutempun tehnyt Joni Kuivila.

Helmikuun 26. päivänä päättyvää runkosarjaa on Pingviineillä jäljellä yhteensä neljä ottelua.

Pingviinit jatkaa viimeisenä 10 pisteellä, Pyry Ak:lla on peräti neljä pistettä enemmän. Lohkon viimeiseksi jäävä karsii sarjapaikasta III divisioonan parasta vastaan maaliskuun 11. ja 12. päivänä, sarjassa säilyy kahdella voitolla.

Mahdollinen kolmas ottelu pelataan 18. maaliskuuta.

Pirkkain miehet hakivat vierasvoiton

PIRKAT juhli viime sunnuntaina Riihimäellä, kun RSS Panthers kaatui 235 katsojan edessä 5-4 voittomaalikilpailun jälkeen. Pirkat on viimeisistä kuudesta ottelusta voittanut neljä varsinaisella peliajalla, yhden voittomaalikilpailussa ja hävinnyt yhden jatkoajalla.

Oliver Myllymäki ja Oskari Västilä kokosivat tehot 1+1 kuten myös kaksikon edellisessä PTU-ottelussa. Kolmessa edellisessä ottelussa yhteensä 12 tehopistettä tehnyt Mikko Kelkka ei pelannut.

Pirkat on Suomi-sarjan B-lohkossa nyt kärjessä 40 pisteellä, PSW on toisena 39 pisteellä.

Seuraava kotiottelu on 18. helmikuuta Jyväskylää vastaan.

Pirkkain lentisnaisten voittoputki jo viisi ottelua

PIRKAT otti sunnuntaina jo viidennen voittonsa yhtä monessa ottelussa naisten lentopallon 2-sarjan alemman loppusarjan lohkossaan, kun Säkylän Urheilijat kaatui vieraissa 3-0 (25-9, 25-19, 25-12).

Pirkat teki omilla suorituksilla 28 pistettä. Maiju Hautanen oli tehokkain kahdeksalla pisteellä. Sanni Aaltonen ja Liisa Kemppainen tekivät kuusi pistettä.

Myös Pirkat teki paljon omia virheitä ja toisen erän sellaiset johtivat kotijoukkueen johtoon tilanteessa 13-11.

Seuraava kotiottelu pelataan jo keskiviikkona 15. helmikuuta. Vastaan tulee LPK/EH, Pirkat voitti sen alemman jatkosarjan avausottelussa Vatialan koululla 3-1.

PJK:lle neljäs voitto putkeen

PJK otti viime lauantaina neljännen peräkkäisen voittonsa miesten futsalin Ykkösessä, kun joukkue kaatoi toiseksi viimeisenä 7 pisteellä olevan HIFK FS:n 10-0 (3-0).

Maaliero näissä on 36-7 ja koko kaudella nyt 105-50, PJK on tehnyt eniten maaleja. Nollapeli on PJK:lla kauden ensimmäinen, maalivahtina loisti Aatu Nieminen.

Antti Ala-Myllymäki kokosi tehot 2+2=4 ja on nyt voittoputken neljässä ottelussa tehnyt 5+12=17 pistettä. Kaksi maalia tekivät myös Henrik Rahikainen ja Miika Sainio. Miikka Mörön viiden ottelun maaliputki sen sijaan katkesi.

PJK on neljäntenä 34 pisteellä. VehU on 35 ja JoSePa 40 pisteessä  Seuraava vastustaja on Joensuun Riverball vieraissa 18. helmikuuta.

PJK:n naisille kotitappio

PJK koki viime lauantaina kolmannen peräkkäisen kotitappion naisten Futsal-liigassa, kun FTK-Tornio haki 6-0-voiton. Kauden avauksessa PJK voitti Tornion vieraissa 4-3.

PJK putosi karsijan paikalle 11. sijalle vain 9 pisteellä. PJK on voittanut vain yhden viimeisistä 12 ottelustaan. Yhdeksässä pisteessä on myös sarjan viimeisenä oleva EBK.

Seuraava ottelu on Porissa 18. päivänä sarjakärki MuSaa vastaan, sillä on 18 ottelusta 16 voittoa. Seuraava kotiottelu pelataan vasta 4. maaliskuuta, kun KaDy saapuu Pirkkalaan.