Urheiluviikko: Pirkkalan joukkueilla iloisia voittotunnelmia kaukalosta lentisverkolle – Pingviinit käänsi voimasuhteet vonksalleen

PJK:n Miikka Mörö mätti futsalin Ykkösessä kahdeksan maalia kahdessa pelissä. Kuva: Leo Hynninen.

PIRKKALAN joukkueilla oli menestyksekäs viikko futsal-, lentopallo- ja kiekkosarjoissa.

Syyskauden voitoitta pelannut Pirkkain naisten lentopallojoukkue otti jo kolmannen voiton putkeen ja II-divisioonan Pingviinit voitti Riihimäellä Nikkarit, jolle se oli kärsinyt aiemmin murskatappioita. Lue lisää alta.

Pingviinit otti yllätysvoiton

PINGVIINIT hävisi lauantaina II divisioonan Hämeen lohkossa jumbofinaalin Pyry Ak:lle 3-6, mutta sunnuntaina joukkue oli kuin eri planeetalta.

Pingviinit hävisi sunnuntaina 15. tammikuuta Riihimäellä Nikkareille 0-13, mutta viikkoa myöhemmin Pingviinit kaatoi vierasjoukkueen 4-1. Viime marraskuussa Pingviinit hävisi Nikkareille vieraissa 2-10.

Nikkarit teki sunnuntaina alivoimalla 0-1-maalin, mutta erän lopulla Marius Kautto tasoitti. Joonas Toivonen teki voittomaalin 27. minuutilla ja Marius Kautto ylivoimalla 3-1-maalin toisen erän loppuhetkillä. Joni Kuivila teki viimeisen tyhjään maaliin. Maalivahti Teemu Alapirtti torjui 32 Nikkareiden laukausta.

Pingviinit on yhä lohkon viimeisenä 10 pisteellä. Pyry AK:lla on 11 ja Uplakersilla 13 pistettä. Seuraavaksi Pingviinit kohtaa keskiviikkona 25.1. Valkeakosken Kiekko-Ahman vieraissa.

Pirkkain voittoputki jo kolme ottelua

PIRKAT otti sunnuntaina jo kolmannen voittonsa yhtä monessa ottelussa naisten lentopallon 2-sarjan alemman loppusarjan lohkossaan, kun Kaarinan Ura kaatui vieraissa 3-1 (25-19, 23-25, 25-22, 25-15).

Liisa Kemppainen oli tehokkain 16 pisteellä, Sanni Aaltonen teki 13 ja Maiju Hautanen 10 pistettä.

Pirkat kohtaa seuraavaksi kotisalissaan Nuolialan koulussa kolmesta ottelustaan kaksi ennen ensi viikonloppua voittaneen Nakkilan Paterit sunnuntaina 5. helmikuuta.

Koska lohkossa on seitsemän joukkuetta, niin yksi huilaa aina viikonloppuna ja ensi viikonloppu on Pirkkain vuoro huilia.

PJK korjasi kurssinsa

PJK oli futsalin Ykkösessä viime viikonlopun kahdessa ottelussa kuin uudestisyntynyt, jos tuloksia vertaa vuoden 2023 aiempiin tuloksiin.

Lauantaina PJK kukisti futsalin Ykkösen kärkijoukkueen JoSePan murskalukemin 8-1 sekä sunnuntaina TP-49:n 10-3.

Miikka Mörö teki lauantaina hattutempun ja sunnuntaina peräti viisi maalia. Antti Ala-Myllymäki kokosi molemmissa otteluissa neljä tehopistettä, Pekko Peltola molemmissa kaksi tehopistettä.

Sunnuntaina tilanne oli vielä tauolla 2-2 ja TP-49 meni vieläpä 3-2-johtoon toisen puoliajan alussa. Sen jälkeen Mörö teki kolme seuraavaa maalia ja näin ottelu kääntyi.

PJK nousi kolmanneksi 28 pisteellä. JoSePa johtaa 34 pisteellä, toisena on VehU 31 pisteellä. Mörö on saldolla 19+11=30 pistepörssin neljäntenä.

PJK pelaa kotisalissaan vielä seuraavat kaksi ottelua eli 4.2. vastassa on FC Rauma ja 11.2. HIFK.

PJK:n naisten tappioputki päättyi

PJK katkaisi lauantaina peräti kahdeksaan otteluun venyneen tappioputken naisten Futsal-liigassa, kun joukkue kukisti vieraissa FC Halikon 2-0 (1-0). Essi Salonen teki avausmaalin 8. minuutilla, Jenni Nieminen sinetöi voiton 32. minuutilla.

Kahdeksas tappio oli tullut viime keskiviikkona, kun Ilves FC  voitti Pirkkalassa 3-1. Silloin ainoan maalin teki Essi Salonen, maali oli hänelle kauden seitsemäs. Ja lauantaina siis jo kahdeksas.

Edellinen voitto oli tullut 12. marraskuuta Sportia vastaan. Sport on nyt kuusi pistettä edellä kahdeksantena. PJK ei pelaa ensi viikonloppuna, seuraava ottelu pelataan 4. helmikuuta kotona HIFK:ta vastaan.