Palloiluviikko: Pirkat oli epäkohtelias Mikkelissä, Pingviinit murskattiin kahdesti – miten muissa paikallisten seurojen peleissä kävikään?

PIRKKAIN Kalpana Tarvainen teki salibandyn F-liigan B-lohkossa Kuopiossa kaksi maalia Welhoja vastaan. Se ei riittänyt viemään Pirkkoja voittoon. Kuva: Juhani Järvenpää

PJK hävisi Espoossa futsalin Ykkösen mittelössä

PJK koki toisen tappionsa vuonna 2023 miesten futsalin Ykkösessä viime lauantaina, kun EBK oli parempi maalein 7-5 (3-0).

Miikka Mörö ja Ville Halme tekivät kaksi maalia, Leevi Päivinen syötti kaksi maalia. Kauden avausmaalinsa tehnyt Kalle Strömberg osui kerran tolppien väliin. Leo Rautiainen teki EBK:lle neljä maalia.

Tappio oli PJK:lle kauden viides. Eroa kärkeen on yhdeksän ja kakkostilaan kuusi pistettä. Ensi lauantaina PJK kohtaa EBK:n vieraissa Leppävaaran hallissa.

PJK pelaa kotisalissaan seuraavat neljä ottelua 21.1.-1.2. Ensi lauantaina vastaan tulee sarjakärki JoSePa.

Pirkat haki murskavoiton salibandyn Suomi-sarjassa

PIRKAT oli sunnuntaina epäkohtelias vierasjoukkue Mikkelissä, sillä kotijoukkue Hatsina koki tappion maalein 1-18 (1-5, 0-5, 0-8) salibandyn miesten Suomi-sarjassa.

Sekä pistepörssin kakkonen Ville Kangasmäki että pisteputkensa seitsemään otteluun kasvattanut Mika Salo kokosivat tehot 3+2=5. Viiteen pisteeseen ylsivät myös tehot 2+3 koonnut Mikko Kelkka sekä 1+4-saldon kerännyt Kalle Koivunen. Kaksi maalia tekivät myös Eero Rötsä ja Miska Pöysäri.

Pirkat on toisena koottuaan 34 pistettä. Samassa pistemäärässä on kuopiolainen PSW (Pohjois-Savon Welhot). Tamperelaisella Soittorasialla on 32 pistettä.

Pirkat pelaa seuraavan kerran 28. tammikuuta lauantaina kotonaan Keravan Blackbirdsiä vastaan.

Pirkkain naisten vuosi F-liigassa alkoi heikosti

PIRKAT aloitti vuoden 2023 naisten F-liigan B-lohkon tappiolla, kun sarjakakkonen Welhot kukisti vieraansa 7-3 (2-0, 2-0, 3-3) Kuopiossa.

Kalpana Tarvainen teki kolmannen erän alussa kaksi maalia, mutta yritys hattutemppuun tilanteessa 6-2 kuihtui epäonnistumiseen rangaistuslaukauksessa. Oona Eerola teki sen jälkeen 6-3-maalin.

Welhojen maalivahti Maria Laukkanen torjui 15 kertaa, Pirkkain Sara Aaltonen vain 7 kertaa. Toisessa erässä hän ei torjunut kertaakaan, torjuntaprosentti ottelussa oli vain 53,85.

Tehopörssissä paras oli Emma Kärki saldolla +2, hänen lisäkseen vain Essi Lehtonen (+1) pääsi plussalle.

Seuraava ottelu on 28. tammikuuta kotisalissa Jokereita vastaan.

Pingviineille kaksi murskatappiota

PINGVIINIT koki viime viikonloppuna kaksi tappiota, kun ensin lauantaina tamperelainen Hiki-Hockey voitti vieraat 9-2 ja sunnuntaina Riihimäen Nikkarit oli parempi maalein 13-0.

Lauantain maalintekijät olivat Olli Sulin, ylivoimalla 4-1-maali, ja päätösminuutilla 9-2-maalin tehnyt Joni Kuivila.

Pingviinit putosi viikonloppuna takaisin Hämeen lohkon viimeiseksi, kun Pyry Ak sai pisteen hävittyään jatkoajalla KooVeen kakkosjoukkueelle. Lisäksi kolmanneksi viimeisenä oleva Uplakers karkasi jo kuuden pisteen päähän voitettuaan KPK:n sunnuntaina 13-4.

Pingviinit kohtaa ensi lauantaina tärkeässä ottelussa kotonaan Pyry Ak:n sekä sunnuntaina lohkonelosen Nikkarit.

PIRKKAIN menestyksestä lentopallosarjassa voit lukea erillisestä uutisesta Pirkkalainen.fi -sivuilla.