Pirkkalan Kurikan kallioleikkauksen kyljessä aloittaa keväällä pakkaustehdas, yksikkö siirtyy pois Turusta – rekrytointi käynnistyy välittömästi…

Pirkkalassa on kuultu hyviä yritysuutisia epävarmoinakin talousaikoina - kaksi hanketta tuovat kymmeniä työpaikkoja Linnakallion seudun yritysalueille.

HAVAINNEKUVA Kurikantien varteen tulevasta pakkaustehtaasta. Alueella on useita logistiikan yrityksiä, sillä naapurustossa toimivat muiden muassa Postin suuri terminaali sekä PostNord.

PIRKKALAN Linnakalliossa moottoritien tuntumassa avataan maaliskuussa DS Smithin pakkaustehdas. Se sijoittuu Kurikantien varteen tontille, jonka vieressä on korkea kallioleikkaus. Naapurissa toimii PostNord.

Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja DS Smith kertoo vahvistavansa hankkeella tuotannollista tekemistään Pirkanmaalla ja palkkaavansa tehtaalle uutta henkilökuntaa. Alkuvaiheessa työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä. Toiminnan vakiintumisen myötä on mahdollisuus kasvattaa henkilömäärää.

DS Smith siirtää Turun tehtaan tuotantonsa Pirkkalaan. Uusi tuotantoyksikkö otetaan käyttöön maaliskuussa. Tilat DS Smithille vuokraa kohteen rakennuttajana ja omistajana toimiva Logicenters.

Pirkkalasta on kuultu viikon sisään kaksi uutista uusien yritysten sijoittumisesta kuntaan. Viime viikolla rakennusliike Meijou Oy ja ContiTech kertoivat, että Pirkkalaan rakennetaan sekä toimisto- että tuotantotilat ContiTechin kuljetushihnayksikölle. Työpaikkoja tulee 20.

KURIKAN vieressä kauan louhitun ja rakennetun tontin käyttäjä on nyt selvillä. Taustalla näkyvään rakennukseen muuttaa DS Smithin pakkaustehdas.

DS SMITH on Euroopan johtava kierrätettävien pakkausten toimittaja. Nyt avattava Pirkkalan tuotantoyksikkö on lisäys sen toimintaan Pirkanmaalla, jossa se valmistaa kiertotalouden mukaisia pakkauksia erityisesti Suomen pakkaavalle teollisuudelle, vähittäiskaupalle ja verkkokaupalle sekä Tampereen Lielahdessa että Akaan Viialassa.

…kestävän kehityksen huomioiva kiinteistö hyvien kulkuyhteyksien äärellä vastaa tarpeisiimme

Ari Viinikkala, DS Smith

Pirkkalaan avattava yksikkö keskittyy alkuvaiheessa palvelemaan erityisesti pieniä ja keskisuuria asiakkaita valmistamalla niille soveltuvia pahvisia pakkauslaatikoita.

Pahvipakkausten lisäksi valikoimaan kuuluvat pakkaustarvikkeet sekä pakkauskoneet. Tuotantotilojen lisäksi kiinteistöön tulee toimistotilat sekä asiakastapaamisiin tarkoitetut tilat.

”Kartoitimme runsaasti vaihtoehtoja, kun saimme tiedon, että joudumme luopumaan Turun tehtaastamme vuokranantajan tarpeiden vuoksi. Moderni ja kestävän kehityksen huomioiva kiinteistö hyvien kulkuyhteyksien äärellä vastaa tarpeisiimme, toteaa DS Smithin Suomen toimitusjohtaja Ari Viinikkala.

Rekrytointi Pirkkalan tehtaan osalta käynnistyy välittömästi. DS Smith työllistää Suomessa noin 330 henkilöä, joista Pirkanmaan osuus Pirkkalan tehtaan myötä on noin 220.

”Pirkanmaan vetovoiman ja laajan koulutustarjonnan myötä uskomme, että onnistumme rekrytoimaan kiertotalouden mukaisten pakkausten valmistamisesta kiinnostuneita ja osaavia henkilöitä tehtaaseemme.”

”Pirkkalan tuotantomme on suunniteltu palvelemaan erityisesti pieniä ja keskisuuria asiakkaita, siinä missä Tampereen tehtaamme palvelee yhä jatkossakin isompia asiakkaitamme”, Viinikkala sanoo.

Pirkanmaalla sijaitsevien tehtaiden lisäksi tuotannollinen toiminta jatkuu DS Smithin tehtaissa Iissä, Kuopiossa ja Nummelassa.