Continental-konsernille suuret tilat Pirkkalan Linnakallioon – renkaita siellä ei kuitenkaan valmisteta, vaan muunlaista kumituotetta

ContiTech Finland siirtyy Myllypurosta Pirkkalaan ja tuo mukanaan kymmeniä työpaikkoja.

TAMPEREEN Myllypurossa nykyisin toimiva Contitech Finland Oy:n yksikkö muuttaa Pirkkalan Linnakallioon. Rakennusliike Meijoun myynti- ja hankejohtaja Johanna Partanen esitteli Jasperinkujan tonttia, missä alkavat pian rakennustyöt.

PIRKKALAN Linnakalliossa alkaa keväällä suurten tuotanto- ja toimistotilojen rakentaminen ContiTech Finland Oy:lle.

”2540 neliön laajuinen rakennus valmistuu tämän vuoden aikana Jasperintien ja Jasperinkujan kulmaukseen”, kertoo tilojen rakentamisesta vastaavan Meijoun myynti- ja hankejohtaja Johanna Partanen.

ContiTech Finland on osa kansainvälistä Continental-konsernia, joka on johtava maailmanlaajuinen renkaiden ja ajoneuvon sähkölaitteiden valmistaja.

Pirkkalaan ei ole tulossa rengastuotantoa. ContiTech Finland myy, huoltaa ja asentaa kumisia kuljetinhihnoja. Niitä käytetään erilaisissa kuljetinlaitteissa ja koneissa.

Suomessa ContiTechillä on seitsemän toimipistettä ja yritys työllistää 64 henkilöä.

Yritys toimii tällä hetkellä Tampereen Myllypurossa. Siellä toimiva yksikkö siirtyy hankkeen myötä nykyaikaisiin tiloihin Pirkkalaan.

Pirkkalaan rakennetaan sekä toimisto- että tuotantotilat yritykselle. Työpaikkoja tulee 20.

”Energiahintojen nousun takia ContiTechin nykyisten liiketilojen ylläpitokustannukset ovat nousseet huimasti. Uudet toimitilat tullaan rakentamaan maalämpöön, jonka vuoksi ylläpitokustannuksissa tehdään merkittäviä säästöjä”, kertoo ContiTechin Pohjoismaiden ja Baltian palvelujohtaja Riku Sorjonen.

ALLA olevasta galleriasta voit klikata kuvat suuremmiksi.

Sorjosen mukaan tilasuunnittelun optimoinnilla saadaan myös tuotantoprosessista tehokkaampi.

MEIJOUN Johanna Partanen kertoo, että liiketilojen energiatehokkuus on nyt tapetilla enemmän kuin koskaan.

”Jotta yritykset voivat varmistaa liiketoiminnan menestyksen myös jatkossa, ovat uudet toimitilat melkoinen kilpailuvaltti energiatehokkuuden, toiminnallisen tehokkuuden sekä työntekijöiden työtyytyväisyyden kautta.”

”ContiTech teki fiksun valinnan, kun he päättivät muutosta uusiin toimitiloihin”, Partanen kehaisee.

Meijou on rakentanut Pirkkalan lukuisia yritystiloja, joista yksi on aivan ContiTechin naapurissa. Rakennuksessa toimivat yritykset ovat Machinery, Yleiselektroniikka ja Milcon.

”Tontille voidaan vielä rakentaa reilu 2000 neliötä toimitiloja”, Partanen kertoo.