Punkia Pirkkalan pääkirjastossa! Peter Rosvikin valokuvissa näytetään punkkarielämän yhteisöllistä puolta

Näyttelyn kuvat on otettu Pirkkalan lähikuntien punk-tapahtumissa.

KUUDEN kuvan pienoisnäyttely on esillä pääkirjaston musiikkiosastolla. Valokuviin tutustumisen jälkeen on siis helppo lainata aiheeseen sopivaa kuunneltavaa kotiin.

NIITTEJÄ, pystykampauksia ja riemukasta toveruutta. Niitä piisaa valokuvataiteilija Peter Rosvikin kuvissa, joihin hän on tallentanut punkkarien festarielämää pirkanmaalaisilla festareilla viime vuosien varrella.

Rosvikin mustavalkoisista kuvista koottu pienoisnäyttely on esillä Pirkkalan pääkirjaston musiikkiosastolla kuun loppuun asti. Näyttelyn kuvat on otettu Pirkkalaa maantieteellisesti lähellä järjestetyistä punk-tapahtumista, eli Lempäälän Puntarock-festivaaleilta vuosina 2019 ja 2022 sekä Tampere Punk Fest -tapahtumasta vuonna 2018.

Kuvissa esitellään etenkin alakulttuurin yhteisöllistä puolta.

ROSVIK ei vain seuraa punk-kulttuuria sivusta, vaan kertoo verkkosivuillaan olevansa aktiivinen underground-skenessä.

Lapsuutensa Tukholman lähiöissä viettänyt Rosvik palasi Suomeen 1980-luvun alussa ja kävi taidekoulun Uudessakaarlepyyssä. Vuonna 2017 Rosvik muutti Göteborgiin, missä hän edelleen asuu ja työskentelee. Hän on pitänyt näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Pääkirjaston näyttely on toteutettu yhdessä Punkmuseon kanssa. Vuonna 2021 perustettu Punkmuseo eli Suomen Punkmuseon kannatusyhdistys ry tallentaa suomalaista punk-kulttuuria ja järjestää aiheeseen liittyviä näyttelyitä eri puolella Suomea.

Peter Rosvikin punk-valokuvia Pirkkalan pääkirjaston (Suupantori 2) musiikkiosastolla 2.–31.1.