Pirkkalalainen Janne Rintanen oli hiihtolenkillä, kun joukko nuoria alkoi huudella ja heitellä lumipalloilla – Pelottavaksi tilanne muuttui, kun hän yritti jututtaa poikia

"Minä pysähdyin siihen ja kyselin pojilta, oletteko ihan tosissanne. Sitten pojat rupesivat piirittämään minua", Rintanen kertoo.

TAPAUS sattui Vähäjärven ja Kurikanmäen välisellä ladulla. Kuvituskuva.

PIRKKALALAISEN Janne Rintasen hiihtolenkki sai tiistai-iltana ikävän käänteen, kun hän joutui huutelun ja uhittelun kohteeksi.

Rintanen kertoo hiihtäneensä iltaseitsemän aikaan Pirkkalassa Vähäjärven ja Kurikanmäen välisellä ladulla. Siellä vastaan käveli poikajoukko, joka alkoi heitellä Rintasta lumipalloilla ja huudella hänelle solvauksia. Rintanen arvioi poikien olleen yläasteikäisiä.

”Minä pysähdyin siihen ja kyselin pojilta, oletteko ihan tosissanne, kun huutelette täällä tuollaisia. Sitten pojat rupesivat piirittämään minua. Olisiko siinä ollut arviolta seitsemän kaveria”, Rintanen sanoo.

Tilanne tuntui Rintasesta vähän uhkaavalta, vaikka pojat nuoria olivatkin. Ohi meni muita aikuisia hiihtäjiä, joista jotkut varoittelivat poikia, ettei ladulla pidä kävellä.

Kun Rintanen jatkoi matkaa, pojat jatkoivat hänen mukaansa huutelua ja heittivät Rintasen perään lumipalloja.

JÄLKEENPÄIN Rintanen on muistellut tapahtunutta harmistuneena ja hämmentyneenä.

Hän oli otaksunut, että pojat olisivat lopettaneet uhittelun tai jopa juosseet karkuun, kun aikuinen pysähtyy jututtamaan heitä. Poikien uhmakas reaktio yllätti hänet.

”Se minulla jäi päällimmäisenä mietityttämään: miten tällaisessa tilanteessa pitäisi toimia? Jäi vähän harmittamaan, etten jäänyt paikalle pidemmäksi aikaa ja pysäyttänyt muita aikuisia avuksi. Olisimme voineet hiihtäjäporukalla selvitellä asiaa ja laittaa tapauksesta vaikka tietoa eteenpäin”, Rintanen sanoo.

Rintanen hiihtää reitillä säännöllisesti. Hän muistelee kuulleensa laduilla huutelua myös aiempina talvina. Epävarmaa on, onko kyseessä ollut sama porukka vai ei.

Vaikka pojat eivät Rintasen mukaan reagoineet moitteisiin, hän pitää tärkeänä, että aikuiset jaksaisivat puuttua laduilla havaitsemaansa häirintään.

PIRKKALASSA on tehty ennenkin havaintoja laduilla tapahtuvasta kiusanteosta ja suoranaisesta ilkivallasta.

Viime viikolla Pirkkalaisen toimitus sai vinkin, jonka mukaan Killon kuntopisteen ladun alamäkiin oli laitettu havuja ja muovinen aurauskeppi. Ladulle asetetut esteet voivat pahimmillaan aiheuttaa hengenvaaran.

Vaarallisesta ilkivallasta on syytä ilmoittaa poliisille tai Pirkkalan kunnan laduntekijöille.