Pirkkalalaiset Matti Mörttinen ja Raimo Flink saivat apurahat tietokirjojen kirjoittamiseen

Tietokirjailijoiden yhdistys myönsi apurahoja kahdelle pirkkalalaiselle kirjailijalle.

ITE-TAITEILIJA Raimo Flinkin näyttäviin veistoksiin kuuluu viisi viisi metriä korkea aromammutti. Kuvassa Flink mökkinsä puutarhassa vuonna 2020. Kuva: Maija-Riitta Merikanto

SUOMEN tietokirjailijat ry on myöntänyt apurahoja kahdelle pirkkalalaiselle tietokirjailijalle.

Matti Mörttiselle yhdistys myönsi 3 000 euroa Populismin anatomia -nimisen teoksen kirjoittamiseen. ITE-taiteilijanakin tunnettu Raimo Flink sai 3 000 euroa Dinosaurus-nimiseen kirjaan.

Yhdistys jakoi joulukuussa 2 083 500 euroa apurahaa 572 hakijalle luovaan tietokirjalliseen työskentelyyn. Apurahat on myönnetty tieto- tai oppikirjojen käsikirjoitustyön aikaisiin elinkustannuksiin.

MATTI MÖRTTINEN on aiemmin kirjoittanut esimerkiksi miljardööri Shlomo Zabludowiczista. Kuva: Antti Jokinen

PIRKKALASSA asuva Matti Mörttinen on kirjoittanut aiemmin esimerkiksi teokset Sauli Niinistöstä ja Antti Rinteestä sekä tietokirjat Ensimmäiset – uraa uurtaneita naisia Suomesta ja Shlomo Zabludowicz – holokaustin kauhuista mystiseksi suomalaismiljardööriksi. Hänet tunnetaan myös pitkästä urastaan Aamulehden toimittajana.

Raimo Flink on pirkkalalainen kirjailija, keksijä ja itseoppinut taiteilija, joka on aiemmissa kirjoissaan esitellyt esimerkiksi puutarhanhoitoon liittyviä keksintöjään ja Lempäälän kesäkotinsa pihapiirissä sijaitsevaa veistospuutarhaa.