Pingviinit lupaili tähtäävänsä nousuun, sarjan avauspeli antoi puheille katetta

Kalle Kuusisto teki neljä maalia sunnuntaina Pingviinien voittoisassa avauspelissä.

PINGVIINIT aloitti sunnuntaina jääkiekon III divisioonan lohkon 2 vahvasti, kun tamperelainen JäHi kaatui 12-4 (1-2, 5-1, 6-1) kotiavauksessa.

”Avauserä oli sekava, mutta sen jälkeen peli koheni”, tiivisti päävalmentaja Jan Sandgren.

Puolustaja Kalle Kuusisto teki toisessa erässä kolme maalia. Ensin ylivoimalla 2-2, sitten alivoimalla 3-2 ja Anssi Lahtisen 4-2-maalin jälkeen ylivoimalla 5-2 ottelun 33. minuutilla.

”Heponiemi antoi lätyt suoraan lapaan, ylivoimapeli sujui”, Kuusisto iloitsi.

Valtteri Heponiemi kokosi tehot 0+4, mutta häntäkin tehokkaampi oli Marius Kautto saldolla 2+5=7. Kolme ylivoimamaalia tehneen Kuusiston saldo oli 4+1=5 ja Lahtisen 3+0=3.

Jo seitsemättä kautta Pingviineissä pelaava Kuusisto ei ole aiemmin ollut mikään maalitykki. Tehokkain kausi oli 2018-19, kun maaleja tuli III divisioonassa viisi. Kahdella seuraavalla kaudella hän teki yhden, kausilla 2021-22 ja 2023-24 hän jäi maaleitta.

”Polvivamman takia koko kausi 22-23 jäi väliin. Muutenkin olen ollut tähän saakka aivan peruspakki”, sanoi 30-vuotias Kuusisto.

Pingviinit linjasi ennen kauden alkua, että joukkueen tavoitteena on nousu II divisioonaan.

Ensi lauantaina Pingviinit kohtaa vieraissa Kangasalan Voiton, seuraava kotiottelu on 6. lokakuuta Kiekko-Karhuja vastaan.