Reipissä juhlitaan viikonloppuna kesäkauden avajaisia – Luvassa museovisaa, opastuksia ja lasten seikkailu

Reipin kesäkauden avajaisissa on tekemistä koko perheelle.

Reipin museon alue täyttyy ohjelmasta viikonloppuna. Arkistokuva: Sanni Harmanen

KESÄKAUSI otetaan Reipin museolla vastaan perinteisellä kesänavaustapahtumalla. Museossa ja sen lähialueella järjestetään tulevana viikonloppuna monenkirjavaa ohjelmaa koko perheelle.

Lapset pääsevät lauantaina ja sunnuntaina esimerkiksi kilvoittelemaan Etsi ötökkä -museosuunnistuksessa sekä tutustumaan museoon opastetulla kierroksella. Omia museokierroksia järjestetään myös aikuisille.

Älliä ja tietämystä pääsee testaamaan museovisassa, ja Reipin muinaiskylässä voi osallistua talkootöihin molempina päivinä kello 11-14 välillä. Ahkeroinnin jälkeen on hyvä tilaisuus hengähtää kylätalon kahvilassa.

Sunnuntaina tapahtumassa kuullaan Pertti Palmin musisointia. Tapahtuman kruunaa Lasten Reippi -seikkailu, jossa yli 5-vuotiaat pääsevät ratkomaan muinaiskylän kadonneiden kauppatavaroiden arvoitusta ja seikkailemaan Reipin luonnossa. Lähtö seikkailulle on museon pihasta kello 14.

Tapahtumaa ovat mukana järjestämässä kunta, Pirkkalankylän kyläyhdistys, Muinaisaikayhdistys Birckalaiset sekä Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat.

Reipin kesäkauden avajaiset Reipin museon alueella (Museotie 9) la-su 1.-2.6. klo 11-17.