Pirkkalan Hiihtäjien Eevert Toivonen hiihtosuunnisti maailmancupin voittoon

Tammikuun MM-kisoista pirkkalalainen nappasi viidennen sijan.

PIRKKALAN Hiihtäjiä edustava Eevert Toivonen voitti hiihtosuunnistuksen maailmancupin osakilpailun Viron Haanjassa sunnuntaina. Kuva tammikuun MM-kilpailuista, missä Toivonen ylsi viidenneksi. Kuva: Timo Mikkola

PIRKKALAN Hiihtäjien Eevert Toivonen nappasi uransa ensimmäisen hiihtosuunnistuksen maailmancupin osakilpailuvoittonsa, kun maailmancup päättyi Viron Haanjassa sunnuntaina. Keskimatka  10,4 kilometrin radalla oli pirkkalalaismiehen juhlaa.

Kilpailu oli äärimmäisen jännittävä loppuun saakka. Toivonen kukisti vähälumisella ja suunnistustaitoa koetelleella radalla Norjan nelinkertaisen maailmanmestarin Jörgen Baklidin vain sekunnin turvin.

Vielä viimeisen rastin väliajoissa suomalainen oli norjalaista perässä, mutta maalissa tilanne kääntyi päinvastaiseksiVihdoin 26-vuotias pirkkalalainen saavutti odotetun ensimmäisen voittonsa maailmancupissa.

Tältä talvelta tuloksena on myös jo MM-kilpailujen keskimatkan 5. sija  Itävallan Ramsausta tammikuun lopulta.

TOIVONEN on ollut viime vuosien ajan yksi tasaisimmista kilpailijoista kansainvälisessä hiihtosuunnistuksessa, vaikka sekunnit ovat usein kääntyneet hänelle huonoon suuntaan. Viime vuonna hän sijoittui kuuden parhaan joukkoon kuudessa maailmancupin kilpailussa kahdeksasta.

”Kilpailu oli teknisesti todella vaikea, mutta onnistuin. Radalla oli erittäin paljon uria ja jokaiselle lyhyellekin välille piti tehdä reitinvalinta. Koko matkan sai olla tarkkana. Kyllä ykköstila, ja vielä se, että olin näin vahva loppusuoralla, tuo hyvän mielen”, Toivonen iloitsi.

Eevert Toivonen on Pirkkalan Hiihtäjien kasvatti ja edustanut seuraa hiihdossa ja hiihtosuunnistuksessa koko urheilu-uransa ajan. Suunnistuksessa hänen seuransa on nykyisin Kangasala SK.